Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy igaz ember

2006.09.24. 06:56

Még sincs veszve minden. Nem igaz, hogy évtizedes hazugságokat cipelünk, nem igaz, hogy hazudik mindenki, aki Kádár országában néppártot vezet. Nem igaz, hogy kurvaországban mindenki kurva. Pont van itt egy szent szűz, aki ki mer állni a világ elé, és belemondja a kamerába, hogy ő még sohasem hazudott.

Nem bír hazudni, genetikailag.
Nem hazudott, amikor végigcsalinkázott a teljes palettán, liberálistól konzervatívon át a kommunistáig. Csak meggondolta magát. Nem hazudott a kampányaiban. Azok nagy igazmondási rohamok voltak. Nem ígért semmit, amiről tudta volna, hogy lehetetlen, és most sem ígér ilyet. Nem azért vesztette el az országgyűlési választásokat, mert túl nagyokat hazudott, dehogyis. Azért, mert túl őszinte volt.

Nem hazudik most sem, amikor még mindig adót csökkentene.

Nem hazudja, hogy népszavazás meg harmadik forduló. Az az igazság. És ha bukja, akkor majd legfeljebb más lesz az igazság.

Nem bír hazudni, genetikailag.

Hiába győzködik a tanácsadói, hogy legalább tréfából valljon be valami icipici füllentést, alakoskodást, színjátékot. Ő olyanra nem emlékszik.

Hát így kell húszra lapot húzni. Így kell megakadályozni, hogy átszavazzon oda bárki, aki kilát a fejéből.