Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Közszolgálat percről percre

2004.08.30. 10:49
Doppingvétségen értek egy magyar sportolót.

A közszolgálati televízió beszámol az esetről, megszólaltatja az érintett sportolót, a szakvezetőket és a Magyar Olimpiai Bizottság elnökét. A felkészült riporter kideríti, hogyan történhetett ilyen eset, feltárja az ügy hátterét. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió szakembereket kérdez, szakorvos magyarázza a közszolgálati televízió riporterének a dopping lehetséges hatásait és alkalmazásának lehetséges módjait. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió felhívja a figyelmet arra, hogy az eset nem példanélküli, hasonló esetek sorát említi, beleágyazva egy olimpiatörténeti és doppingtörténeti áttekintésbe. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió elmagyarázza, hogyan zajlik egy doppingvizsgálat, kiket jelölnek ki vizsgálatra. Mert ez a dolga.

A közszolgálati televízió beszámol a külföldi szakszövetségek, sportolók véleményéről, összefoglalja a külföldi média kommentárjait. Mert esetleg ez is dolga.

A közszolgálati televízió riportere semleges marad. Mert ez a dolga.

Egyszóval komplett, összeszedett, és tényszerűen számol be az esetről. Mert ez a dolga. A többit hagyja a bulvárlapokra.

Na ez az, aminek esélye sem volt, hogy megtörténjen az elmúlt héten.

Doppingvétségen értek négy (öt) magyar sportolót. A magyar olimpiatörténet legnagyobb botránya van kialakulóban.

A magyar közszolgálati televízió megszólaltatja az érintetteket, de az ellentmondó nyilatkozatokból nem törekszik kihámozni az igazságot. A riporter mikrofonállványt játszik, alákérdez. A riporter nem kérdez rá a mindenkit érdeklő, az ügy szempontjából kulcskérdésnek számító gyűjtőzacskóra, bár lenne rá lehetősége. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió nem kérdez szakembereket. De véleményt, azt mond. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió szerint az egész ügy csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet a görögök doppingbotrányáról. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió "gestapói módszerekkel" és egy sportoló hátsó felével van elfoglalva. A magyar közszolgálati televízió elfelejti közölni, hogy az olimpia alatt elvégzett háromezer doppingvizsgálatból csak két esetben nem sikerült "mintát produkálni". A két magyarnak.

A magyar közszolgálati televízió riportere a görög Mega tv-t vádolta meg azzal, hogy tán azért hajt olyan vehemenciával a doppingolók után, hogy elterelje a botrányt a görög atlétákról. A magyar közszolgálati(!) televízió összeesküvés-elméleteket gyárt, és a németeket, a görögöket és a japánokat sejteti a konspiráció mögött. Mert ezt tudja.

A magyar közszolgálati televízió riportere hisztériás rohamot kap, amikor a sírás határán a doppingvétségen ért sportoló közleményét olvassa fel. A magyar közszolgálati televízió riportere minősít és vádol. A riporter a tények ismerete nélkül mond véleményt. Mert ezt tudja.

Bár a magyar közszolgálati televízió harmincfős stábbal van Athénban, nem képes egy komplett, összeszedett és tényszerű riportot adni arról, mi is történt.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft