Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Hogyan nézünk majd az ufók szemébe?

2002.08.19. 22:20
Az űrszemét témája régóta ismert az igazán széles látókörű földlakók körében, de mivel ők leginkább hámló vakolatú laboratóriumokban, radikális csoportokban és zárt osztályokon fordulnak elő, a kozmikus szennyezés eddig egy szűk csoport problémája volt.

Most azonban, hogy olyan embereket tervezünk Föld körüli pályára állítani, mint Lance Bass, az N'Sync együttes ördögi tehetségű énekese, fel kell tennünk magunknak néhány kérdést.

Érdemes-e kivívnunk a galaxis lakóinak nemtetszését még azelőtt, hogy pontosan tudnánk, valóban rajonganak-e a fiúzenekarokért, avagy a civilizáció magasabb fokain állanak?

Megengedhetjük-e magunknak, hogy ilyen provokatív lépésekkel ássuk alá a jószomszédi viszonyt azután, hogy néhány évtizede már meztelen emberek képét és egy Bitlisz-dalt is tartalmazó mesterséges holdat lőttünk a végtelen világűrbe.

A Világ Vezető Hatalmainak el kellene végre gondolkodniuk: a rövid távú érdekek (esetünkben a nem vállalható egyedeknek bolygónkról való eltávolítása) miatt kockára szabad-e tenni jó hírünket? Mit gondolnak civilizációnkról az idegen lények, amikor szembekering velük egy sármos popfiú?

Hogyan nézünk ezek után az ufók szemébe?

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!