Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Árnyékra vetődés a Jelentéstani Döntőbíróságon

2002.10.08. 16:05
Etele barátomhoz hasonlóan évek óta abban a hitben éltem, hogy Nemo kapitány teljes visszavonultságban él valahol az Atlanti-hátság egyik eldugott völgyében, és megbékélt lelki állapotban tanulmányozza a zenbuddhizmust és a néha-néha arra vetődő ámbráscetek kommunikációját. Képzelhetik meglepetésemet, amikor egyik nap tágra nyílt pupillákkal megáll előttem munkaadóm, és bizalmas hangon közli, arra gyanakszik, hogy Nemo kapitány Magyarországon kíván letelepedni.

Mélyen tisztelt Sir!
ÉN írhoz értesít önból kívánságomhoz megszerez vagyon vagy leszállt kellékekban országotok nevében a Igazgatóból Szerződés és Pénzügy Kiosztásból Szövetségi Minisztériumból szerkezet és Házban Nautilus 2. Tekintettel a igazi hadifontosságú és befolyásos helyzet, ő akar a lebonyolításhoz lenni szigorúan mint bizalmas amennyire lehet. Ezentúl kívánságunkhoz volna egy tengeren túliak ügynök. Mihelyt lehet fizetés van okozott és mi szándékozikhoz használunk saját osztozikban szerezve némely vagyon külföldön. Részére ez túl, ön fog szolgál mint unk ügynök. ÉN keres részére egy társ ki Nekem van hoz megbíz az én jövő és amitból családomban a kezek, ÉN must enged bizonyára tudod amit ez lebonyolítás van kockázat szabad.

Nemo

- Az is lehet, hogy csak megpróbál partra tenni néhány tonna aranyat a szorult helyzetben lévő libertárius erők megsegítésére - próbáltam visszatartani az elhamarkodott következtetésektől Acetyl Olivért, az Absurd Hungarian News főszerkesztőjét, miután átfutottam a megrendelőlapot, melyen minden kétséget kizáróan a Nemo aláírás állt. De valahogy már ekkor éreztem, minden hiába, az a priori újságírás esküdt ellensége a fiktív létezők autonómiájának empirikus megnyilvánulásairól készült tényfeltáró írásom megtorlásaként könyörtelenül kiküld terepre, miután megtett a kapitány magyarországi tudósítójának.

kétes minőségű álom
Lényegtelen idővel később Acetyltől kapott, különlegesen kialakított vasutaskabátomban kisebb nehézségek árán helyet foglaltam a Jelentéstani Döntőbíróság tárgyalótermének utolsó padsorában, hogy a kabátom birkaszőr bélése alá épített billentyűzeten jegyzeteket készítsek a zárjegyköteles metaforák körének kiterjesztéséről szóló vitáról.

"Ha azt mondta volna, hogy 'Huj-ce azt álmodta, hogy tigris', az teljesen üres lenne. A pillangóban van némi kecsesség és tünékenység. Ha álom az ember, azt pillangóval, s nem tigrissel sejtetheti a legpontosabban. Ha Huj-ce pedig azt álmodta volna, hogy írógép, az teljesen rossz volna. Ha meg azt, hogy bálna - azzal se ment volna semmire. Azt hiszem, Huj-ce a leghelyesebb szót választotta a mondandójához" - foglalta össze álláspontját egy idézettel a bíróság által kirendelt független szakértő, aki szerint az ámbráscetek hazai jogi védelme még nem elég indok arra, hogy az "ámbráscet" hangsor felhasználásával bárki kétes minőségű metaforákat hozzon forgalomba, ráadásul anélkül, hogy adót fizetne utánuk.

A JD épülete előtt búzatáblát ábrázoló holoreklámban állva hívtam Acetylt. Fázós főnököm a lehető legnagyobb nyugalommal fogadta, hogy cetügyben megfeneklett a vita, és bediktálta a Politikai Marketing Partiszervíz aktuális naggyűlésének koordinátáit.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!