Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Tanita kampánycsendje

2002.10.20. 16:00
Csepke felrobbant. A valóságshow után kilökdöste a sminkeseket és magára zárta az ajtót. Állítólag három perc alatt teljesen apróra zúzta a berendezést, még a székláb is behorpadt. Nem emlékezik mindenre pontosan, de az előzmények - a féktelenül hízó harag - ismertek. A doki nyugtatózást írt. Benézett, hogy erre járt.

sztárkávézóTanita törölközővel szárogatta haját és közben aggodalmas tekintettel figyelte kanapéra kábult tévésztár barátnőjét. A kampánycsend sűrű korpaelleni samponként folyt be a nyitott erkélyajtón és az ablakokon. Elbágyasztott a fizikai munka, közölte Tanita a labilis bemondőzzel és egy gyors pöcköléssel Plaidet küldött a hangfalakra.

Amíg Tanita kisietett a V-ládikáért, a ropogós taktusok felhabosították a csendet és a nappalit teljesen kitöltötte a membrán-massza - az előadó így csak némi erőtlen habmachetézés árán jutott el Csepkéig, hogy beadjon neki pár félgrammos efedrinkapszulát.

Kisvártatva úgy döntöttek, hogy beülnek valahova, hogy tisztázzák milyen visszaélések foroghatnak fenn. A sampon parókákat és borosüvegeket sodort az utcákon, de ők rendületlerül törtek előre törzshelyük - a Szergej Bubka Sztárkávézó - felé.

Tanita egy pár citromos rétest és egy kancsó koffeint kért a tornászmezes pincértől. Azért vagyunk itt, hogy legyél nyugiban - nyugtatta a hörcsögpózba viaszosodott Csepkét. Meg azért, hogy ha a bigbradára ítél a bíróság, akkor se aggódjál, mert rögtön kiszavaztatunk, egy tucat hekkert ismerek másodszinten és egyet sajnos egyből is - tette hozzá.

kikkHekkerek, mi? - rikkantotta vidáman Sakkpárduc, azzal leült Tanitáékhoz. A médiaszemélyiségek a citromos rétes elfogyasztásával voltak elfoglalva. Számítógépezés nőknek, he? Műsor, nézitek, ja? - próbálkozott Sakkpárduc és valóban elkezdődött a műsor, a lólengés.

Csepke megitta az egész kancsó koffeint, úgyhogy Sakkpárduc a koktélok felé indult, ők pedig haza. A kávézó előtt a Retorziófejlesztő Hivatal mémoidjai várták őket. Tanita megijedt, hogy dulakodásra is sor kerülhet, kezében egy pillanatra megolvadt a púdertükör. A felpörgetett Csepke azonban egy óriási ugrással a retorziósok páncélautójának tetején termett és nagy teljesítményű retikül-sokkerével megbénította a járművet, majd szélsebesen elrohant.

Tanita nem sokkal ezután megértette mi történt és úgy döntött, hazamegy.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!