Judit
2 °C
7 °C

Az Orbán-Medgyessy Olimpia

2002.04.03. 08:41
Csepke-tévébemondónő kezének galambja előbb kétségbeesetten, utóbb kissé türelmetlenül csapkodott Tanita arcán, aki a hajnali hűvös miatt hirtelen összerándult kádja zavaros vizében - jelezve egyúttal, hogy kezd felébredni. A város kiszippantotta a drabális hígítószagot az imént kinyitott ablakon keresztül, cserébe buszmegállás és autóriasztás hangjait lehelte a fürdőszobába. Na, nyögte Tanita. Gyere, kávé, program - mondta Csepke és kirántotta a dugót a kádból.

Miközben a fürdőköpenybe burkolt Tanita csendben iszogatta az amfetaminnal dúsított tejeskávét, Csepke műanyag zsákba gyűjtötte a nappaliban bomlásnak indult szerves anyagokat. Mi van a tévében, kérdezte a kiázott előadóművész végül. Semmi, válaszolt Csepke és zokogni kezdett, de a még végső breakdown előtt egy pár színes papírt vett elő nadrágja oldalzsebéből. Olimpiajegy, megyünk - mondta. Tanita ennek nagyon megörült és hirtelen úgy érezte, hogy képes lenne egyetlen rafinált ugrással a kanapéról a szekrénye elé helyezni magát, ez azonban nem sikerült neki, beütötte a fenekét a komódba és elesett. A bemondónő szipogva a műanyag zsákba söpörte a hörcsögtetemeket.

A kocsiban a Tilos rádió szólt - arról beszélgettek benne, hogy mennyire igazságtalan, hogy illegalizálták a tetoválást, különösen az, hogy messzelátó bőrszkennerekkel igyekeznek kiszűrni a tetováltakat. Csepke egy citromot vett elő a kesztyűtartóból és majszolni kezdte. Te jó vagy (slrrrp) Tanita, átaludtál mindent (csmcsm), nem is sejted, hogy te vagy itt az utolsó, aki keresztényileg (slrrrp) erkölcsösnek mondhatja magát, nem abszolute persze (srrrcsmcsm), de a felhozatal miatt lehet, hogy szentté avatnak, mit szólsz - csacsogta a bemondónő. Tanita nem szólt semmit.

Az olimpia nagyon érdekes volt. Tanita leginkább azt a részt élvezte, amikor egy csomó külföldi öltözetű emberrel együtt áttülekedtek az óriás bőrszkenneren nem aggódott a bal vállán található tetoválás miatt, sőt az sem izgatta fel, hogy a mellette haladó ázsiai családapát hirtelen kiemelte valami hidraulika. A férfit a kapu mellett ollókkal és szikékkel már várták a biztonságiak, hogy levághassák róla a ruhát és eltávolítsák a tetoválást. A kétségbeesett ordítást elnyomta a hangos popzene.

nyisszAmikor beértek, rúdugrás ment éppen, két versenyzővel. Medgyessy Zoltán éppen nekifutott egy ugrásnak, de Orbán Tibor aki készülődés közben éppen csak arra sétált, rúdját véletlenül Medgyessy lába közé csúsztatta, aki így elesett. Az eredményt azonnal kihirdették. Csepke sültkolbászt szerzett Tanitának.

Az akadályfutás következett. Medgyessy sávjában valaki lecsavarozta az akadályokat, így ő rögtön az első akadálynál komiszul beverte térdét és a földön maradt. Az akadályfutást Orbán nyerte. Tanitát az akadályfutás nem nagyon érdekelte, ezért inkább azt figyelte, hogy a nézőtéren, nem messze tőle Hobo és Navratilova egy orángutánt tapperolnak.

A gerelyhajítást követően Medgyessy hosszabb ápolásra szorult, így Tanita és Csepke kiszaladtak vécére, ahol nagy meglepetésükre Juan Antonio Samaranch-csal találkoztak, aki épp egy kézszárítóval próbált közösülni. Az idős sportdiplomata szamurájkardot viselt, ezért úgy döntöttek jobb, ha nem firtatják igyekezetét.

and the winner is...A vizes sportok nagyon izgalmasak voltak. A kétszemélyes vizilabda döntőn Orbán nyert, mert Medgyessyt a sapkájába szerelt kétszer öt kilós ólomnehezék kissé fejnehézzé tette, így amikor nagyritkán a vízfelszín fölé jött, akkor sem a játékkal törődött. A közönség örjöngött, Tanita azonban eléggé unatkozott, ezért inkább a stadion közepén leláncolt, krepp-keselyűvel küzdő Philipet figyelte.

Az esti műsort felvezető bokszmeccsen, amelyen Orbán bottal verte Medgyessyt - Tanita már nem bírta elviselni az eseménytelenséget, ezért megkérte Csepkét, hogy vigye haza. A kijáratnál még hallották, ahogy hangosbeszélőn beolvassák a sürgős közleményt, miszerint a Kövér Géza vezette ökumenikus zsűri csalásra bíztatásért és nemzeti érdek miatt minden korábbi műsorszámban diszkvalifikálta Medgyessyt.

Szar volt, mondta Tanita Csepkének, aki megértően bólintott.

Amikor hazaért, Tanita kinyitotta a csapokat és a kád lassan megtelt forró vízzel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?