Tanita bulija

2002.11.22. 14:28
Tanita tanácstalanul lebegett a langyos vízben. Ólomszürke bérházak felett suhant lelkileg, galambtávlatból látta az utcán szélsebesen rohanó Csepkét, a Retorziófejlesztő Hivatal lemaradozó munkatársait és felzárkózó autóikat. Tudta, hogy barátnőjét elfogták és hogy tetemes köztartozásai miatt kényszervalóságshowban fogják lakoltatni a közszolgálati védő- és büntetőtévében.

Tanita kötelességének érezte, hogy sztár barátját valahogy kiszabadítsa. Tévéje előtt ücsörögve cselekvési tervet dolgozott ki. Úgy döntött, hogy szabadítási bulit szervez, ezért felhívta a sztármeghívó szolgálatot és meghívatta magához a sztárokat. A tévében gyorshírben jelentették Csepke várható érkezését a büntetőműsorba.

arcélcsarnokA kiázott előadóművész sietve felhívta számítógépezős barátnőjét Fullszkrin Emmát, hekkernőnevén Szikét.

- Azt gondolom, hogy megoldási lehetőségre van lehetőség - nyilatkozott Szike és megígérte, hogy ellátogat a szabadítóbuliba.

Tanita az ezt követő napokat a fürdőkádban töltötte és azon gondolkodott, hogy milyennek kell lennie egy ideális szőnyegnek, illetve azon, hogy milyen távlatokkal kecsegtet szőnyeggyűjtés.

 * * * * *

A szabadítóbuli hétkor kezdődött. Először nem érkezett meg senki, de azután fokozatosan mégis befutottak a sztárok és megtöltötték Tanita lakását. Megjelent Manfred Mann és Method Man, Björn Ulvaeus és Jana Navratilova, Václav Hável és két ismeretlen olimpikon, a Stone Roses együttes, egy kortárs orosz jojóharcművész, Straub Dezső és Bery Ary, Kabir Bedi Fritz Wepperrel üzent, hogy nem tud eljönni, természetesen befutott Stevie Wonder és barátja Jürgen Prochnow, továbbá Szike és ismerőse T. Anita. Igazi arcélcsarnok alakult ki a nappaliban némi füstköddel, mert Method Man, a Stone Roses, és Szike rágyújtottak.

Tanita előzékenyen sós kekszet és pezsgőt szórt vendégei közé. Václav Hável és a két ismeretlen olimpikon az erkélyre mentek levegőzni. Björn Ulvaeus és Jana Navratilova a bútorokról vitatkoztak. A kortárs orosz jojóharcművész jojózott. Straub Dezső, Bery Ary és Fritz Wepper kőpapírollóztak. Szike belépett a számítógépes hálózatba T. Anita nevén, aki a kanapén bambult kifejezéstelen arccal, a dohányzó zenészek között. Manfred Mann a hűtőben kotorászott. Jürgen Prochnow kiment vécére. Sikerülni fog, kérdezte Stevie Wonder. Tessék pezsgő, hát remélem, válaszolta Tanita.

befutottak a sztárokA büntetőtévében közben elkezdődött a főműsor. Jó sok reklámot adtak, mert mindenkit érdekelt, hogy mi van Csepkével. Rövid összefoglalót mutattak be életéről, majd körüljárták a Szergej Bubka Sztárkávézó előtt bekövetkezett atrocitást (itt egy pillanatra Tanitát is mutatták). Közjáték után pedig megmutatták mivel töltötte Csepke első hetét a házban.

A közkedvelt tévés személyiség láthatóan szerény életmódot folytatott: aludt, evett, fürdött, evett, aludt, higgadt volt, bekkelt, rakkolt, nem beszélt senkivel. Taps jött és újra reklám. Tanita basszushangot küldött a hangfalakra és egy kis recefice-bumbumbum jellegű dobot, ezzel jelezte a sztároknak, hogy emeljék fel telefonjukat és kezdjék a kiszavazást.

A nappalit kisvártatva izgatott alkudozás hangjai töltötték be. Ilyenek például: Method Man vagyok, halló, halló, emm-eee-té-há-ó-dé, igen, ismert sztár, szeretnék ötezret szavazni Csepkére. Tanita maga is telefonált és számítógépező barátnője mellett figyelte az arányok alakulását.

Csepke először átvette a vezetést, de egy óra reklámmal később mégis visszaesett Tujás Frigyessel, vagyis Fütyivel szemben, aki áramlopás miatt került húsz hónappal korábban a műsorba. A sztárok csalódottan néztek Tanitára. Tanita csalódottan nézett Szikére. Emmakérlek, mondta. Hogyne, máris, mondta a hakszornő és beüzemelte a büntetőműsor szerverén kialakított különbejáratot.

 * * * * *

Sós kekszek ropogtak Tanita talpa alatt, aki a dohányzóasztalhoz sietett és egy bögre koffeint tett Csepke elé. Legalább örüljél, bíztatta a tévésztárt. Fogok, ha már kihevertem az összeomlást, sajnáltatta magát Csepke. Mind sajnáljuk, vígasztalta Tanita. Nem kell, mondta durcásan Csepke.

az űr lakhatatlanCsöngettek. A lépcsőházban legalább fél tucat mémoid ácsorgott.

Tessék, kérdezte Tanita. Té Anita, kérdezte az első mémoid. Tanita zavarba jött. Tessék, kérdezte ismét. A Retorziófejlesztő Hivatal munkatársai vagyunk, Hekkereltávolító Főcsoport, közölte a mémoid. Csakis valami véletlen összefonódásról lehet szó, védekezett Tanita. A retorziósok vezetője széles mosollyal egy dimenziócsapdát helyezett Tanita lábai elé és hátralépett.

A dimenziócsapda felvillant és a kiázott előadóművészt a bejárati ajtóval és az előszobaszőnyeg egy darabjával együtt egy távoli csillagképbe helyezte. Sajnos a hideg és légmentes világűrbe.

Csepke kezdte jobban érzeni magát. Letette a bögrét és várt.