Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Amerikai piti

2005.10.26. 07:56
Most aztán nem lennék Orbán Viktor helyében. Kiderült, hogy Uncle Sam igenis rosszallóan gondolt rá egynéhány alkalommal. Merthogy nem határolódott el, és nem tőlük vásárolt vadászrepülőt.

Gyurcsány Ferenc végül is majdnem igazat mondott, és azt hitte, ezzel jól alátehet Orbán Viktornak. Most megtudja az ország, milyen pimasz volt ez a Viktor Amerikával. Ja, igen, megtudja. De emiatt csak kevesen fogják utálni, Amerikával picikét szembeszállni ugyanis nem számít hibának Magyarországon. Sőt.

Amerika a kellemetlen útitárs.
De ne hallgassunk az indulatainkra, nézzük csak meg, mi is Orbán Viktor bűne. Az ikertornyokat talán nem ő rombolta le - később kiderülhet még ez is -, de nem határolódott el azon nyomban Csurkától. Csurka pedig ugye olyanokat hordott össze, hogy az amcsik maguknak köszönhetik a támadást, márpedig pont ők mutatták meg azóta, hogy ők makulátlan jófiúk, és lehet illedelmesen is bombázni, megfelelően megindokolva a támadást, felboríthatatlan érvekkel, a józan ész és a békésebb világ nevében. Tömegpusztító fegyverek, hogyne.

Csurka viszont nem volt Orbán minisztere, csak egy tetszés szerint bármilyen perverzióra használható, csekély jelentőségű daganat a parlament jobbszélén. Az ilyen rosszfélének pont az a lényege, hogy amikor kell, használjuk, egyébként meg szarunk rá. Mégse loholhat a miniszterelnök Csurka István után, hogy folyton őt pesztrálja, és magyarázkodjon miatta. Épp elég neki Kövér László, a saját házimanója. Csurka pont azért volt az, ami, mert Orbán nem mondott olyanokat, mint ő.

Az pedig, hogy kitől veszünk vadászrepülőt, kedves bácsikánk, a mi dolgunk. Nehogy már azon húzza fel az orrát Amerika, hogy nem nála veszünk fegyvert! Nehogy már azért kelljen nekem is elhatárolódnom Orbán Viktortól, mert nem a nagyságos Amerika használt repülőgépeit vette meg. Ők voltak a hülyék, bizony, Csurka Istvánnal együtt ki kell mondanunk: az amerikai globalizmus magának köszönheti, hogy nem az ő repülőit vesszük meg. Ugyanis repülőt a világnak ezen a felén úgy kell eladni, hogy a haszonkulcs egy részét odaadjuk a döntéshozóknak diszkréten, vagy dolomitban kérjük az árát. Csodálom is, hogy nem francia gépeket vettünk, a Dassault-nál ugyanis értik a csíziót. De ez nem ok a haragra.

Orbán bűne annyi, hogy szünetet tartott a csillagos-sávos segg nyalásában.
Például az ilyen durcáskodásért nem annyira népszerű Amerika, mint amilyen lehetne, ha kizárólag Marilyn Monroe és Marilyn Manson lakná. Amerika nem ellenség természetesen - Orbán sem üzent neki hadat -, Amerika a kellemetlen útitárs. Egy faragatlan bunkó, és ha rájön az ötperc vagy iszik, akkor nem lehet vele bírni, szedi elő a stukkerét, legénykedik, böfög és bombáz összevissza. De azért elviseljük, mert ő az izomtibor a csapatban. Ez azonban nem jelenti azt, hogy úgy táncolunk, ahogy ő fütyül, a jóindulatában ugyanis a tapasztalataink alapján már nem vagyunk annyira biztosak, mint az ötvenhatos felkelő bácsik, anno.

Orbán bűne tehát annyi, hogy olykor szünetet tartott a csillagos-sávos segg nyalásában, a nyomorúságos pitizésben. Igaz, akkor még nem bűzlött annyira az a segg, mint ahogy most, sok-sok kis és nagy hazugság paksimogyorójával bűzlik, de ő látta előre, mert próféta a lelkem.

Gyurcsány ügyesen érzett rá, hogy az ilyen bűnökön jól el lehet csámcsogni Bushsal. De óriásit téved, amikor azt hiszi, Magyarország és Bush ugyanazt gondolja Amerikáról.