Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tisztelt Nagytestvéri Hivatal!

2002.01.25. 09:00
Megkeresésükre közöljük, hogy Zappe Gábor, GIE-051 forgalmi rendszámú, mélykék Alfa Romeo 145-ös típusú személygépkocsijával szokásához híven ma reggel is áthaladt az M3-as autópálya gödöllői ellenőrzőpontján. Csütörtök reggel lévén, akárcsak minden hétfőn, ma is még nyolc óra előtt haladt át kameráink alatt.

Ám felhívnánk a mélyen Tisztelt Hivatal figyelmét arra, hogy a mai napon, 2002. január 24-én a fent nevezett a szokott 07 óra 24 perc helyett 07 óra 39 perckor haladt át az ellenőrzőponton. Nem mellékes az a körülmény sem, hogy az eddigi átlagos 127 kilométeres óránkénti sebességgel szemben ezen a napon 139 kilométeres sebességgel haladt át kameráink kereszttüzében, és a felvételeken jól látható, hogy akkor már fékezett. Megjegyezzük, hogy a sebességtúllépés ügyében intézkedtünk, a szabálysértés tényéről a rendőrhatóságot értesítettük.

Mindezekből - bár távol álljon tőlünk a sugalmazás - alapos okkal feltételezhetjük, hogy nevezett a mai napon késésben volt, és a forgalmi viszonyokat ismerve el is késett, hiszen negyed órás elmaradást képtelenség behozni a reggeli forgalomban, ráadásul az M3-as bevezető szakasza ezen a napon egy koccanás miatt 07 óra 43 perckor bedugult. A késében levés tényét támasztja alá, hogy nevezett - bár a felvétel ezen része kissé homályos - a mai napon nem borotválkozott, és fésületlennek tűnt.

Tisztelt Hivatal! Egy dolgot azonban a felvételek rendszeres és alapos elemzése után sem tudtunk megfejteni. Ma miért egy spániel utazott a jobb első első ülésen? Tegnap miért volt üres a jobb első ülés? Tegnapelőtt pedig miért egy rottweiler utazott az autóban? Javaslom, hogy a rejtély megfejtése érdekében további kamerákat helyezzenek el, mert ez az állapot tarthatatlan, az sem kizárt, hogy az illető tiltott kutyakereskedelemmel foglalkozik.

Végezetül kérdésükre válaszolva közöljük: Zappe Gábor, GIE-051 forgalmi rendszámú, mélykék Alfa Romeo 145-ös típusú személygépkocsija rendelkezik érvényes autópálya matricával.

Üdvözlettel: Autópálya-matrica-ellenőrzési-tájékoztató alhivatal Kht.