József, Bánk
-6 °C
0 °C

Mindenki Bukarestbe!

2001.04.26. 13:50
Furcsa volt a finnek elleni meccsen, hogy egyszer sem szólt a "Ria, Ria, Hungária!" biztatás. Ellenben legalább tízszer felcsendült a "Mindenki Bukarestbe!" rigmus. A válogatottnak aligha lehetett más célja, mint hogy a nézőket a játékával is maga mellé állítsa, hogy egyszer megint olyat nyújtson, mint szeptember elején az olaszok ellen.

Erre mi történt: háromszor lőttünk kapura! És ami még ennél is bántóbb, hogy egyetlen egy tudatos támadást vezettünk - ennek végén Hamar lőtt -, a másik két lövés távolról született. A végén nem taps, hanem füttyszó kíséretében vonulhattak le a mieink.

Megint a "küzdeni tudás" evidenciájához jutottunk el

Bicskei azonban most nagyot változott. Visszatért a múltba, ismét a küzdeni tudást kezdte emlegetni, úgy mint évekkel ezelőtt Mészöly. Azt hittem, rosszul hallok; visszatértünk oda, ami már annak idején is nevetséges volt. Mert az alaptétel továbbra is az, hogy aki egyszer is magára veheti a címeres mezt, annak meg kell szakadni. Úgy kell küzdenie mindenkinek, mint Petőnek.

Pető viszont el is mondta, hogy neki kétszáz százalékot kell magából kiadnia, ha szeretne bekerülni tartósan a válogatottba. Természetesen vele elégedett volt a kapitány, viszont Hamarral is. Azzal a Hamarral, aki egy pontrúgást sem küldött jól középre, és napnál világosabb volt, hogy a jobb oldal sokkal, de sokkal aktívabb.

Hiteltelenné válik a veretlenségünk

Pető kijelentésének amúgy több igazsága is volt. A többiek kényelmesek lettek, mert nekik bérelt helyük van. (Illés négyszer ért labdához az első félidőben.) Ha pedig így van, nem is szakadnak meg, mert nem akarnak egy szimpla barátságos meccsen kockáztatni. Minek sérüljenek meg feleslegesen?!

A kapitány pedig képtelen a fiúkat motiválni. Ezek azok a meccsek, amelyektől jót nem lehet várni, és már megvan előre a forgatókönyve. A végén örülünk, hogy nem kaptunk ki, mert a veretlenségünk továbbra is megvan. Csak az a baj, hogy lassacskán hiteltelen ez az egyébként igen jónak mondható statisztika is. Kivált, mert láthatjuk, milyen szánalmas produkcióval hozták az újabb - a vezérkar szerint sikert jelentő - ikszet.

És látni fogja majd mindezt mindenki Bukarestben is. Ha ezek után egyáltalán útra kelnek a skandálók.