Klaudia
-4 °C
2 °C

Vesztegetni való

2001.10.27. 19:15
Pirinyó hazánkban idővihar tombol: semmi sem akkor van, amikor, kivéve az ünnepeket és a téli időszámítást. Óraállítási mentálhigiénés felvilágosításunk.

Jövő hét pénteken háromkor lesz most szombat négy óra. Szombaton ledolgozni tetszik, vasárnap visszaállítani (órát, eggyel). Múlt szombaton hétfő volt, ezen a héten szombaton jövőhét péntek van. Észnél kell lenni, az élet nem gyurmafilm.

"a nyárnak többször és elvágólag vége szakad"
Mi van az idővel? Fogy? Megáll? Gyorsul? Pénz? Rohana? Vesztegetnivaló, nincs?

Ez a második hétvége, hogy a szokásosnál puffadtabb arcú és riadtabb tekintetű emberek gurulnak felém a metró mozgólépcsőjén. Mindenki mindenki ellen. Hatmillió fekete angyal országa (2005-re csak, addig selejtezők, naná hogy kiesünk).

Szombaton már megint elkezdődött a jövő. (Ez a vicc sajnos félreérthető, de annyira kézre jön, hogy külön szeretném kifejezni sajnálkozásomat miatta.) Novemberi októberi. Ma van tegnap volt. Ne feledkezzünk meg az ismeretlen egyházi ünnepek világnapjáról sem, amelyet egy meghatározatlan, de egyre közelgő időpontban rendeznek meg.

raz Megszokott dolog, hogy időjárásunk kontinentális és a lépcsőházban várja az embert reggelente. Pár óra alatt húsz fokos hőingások - a nyárnak többször és elvágólag vége szakad. Mellékhatások: tüdőgyé, fénydepresszió, hőparanoia, döglés.

Nem is sejtettük (kivéve engem és Knézy Jenőt), hogy az idő is hasonlóan kezd viselkedni. Az ébresztőórám - az a buta kis robot - például meg sem próbálja megérteni. Elromlik, nem ébreszt többet, pedig karácsonyra kaptam és focisták voltak a dobozán és az iszonyú hangját sem bántam, mert az sokkal rosszabb volt, amikor nem szólt, és a süket csöndben arra eszméltem, hogy talán meghaltam (vagy mi?), mert nem jelezte az időt.

snoopMinek gondolkodni olyasmin, amit mások kérdés nélkül is elmagyaráznak frankón? Részemről a szórakozás, amit főleg az ellentmondások okoznak - ha esetleg indokokra lenne szükség. Nem érdekes, igazuk van.

Óraállítás közben szabadfoglalkozás (például időről gondolkodás): a Vidámparknak pontosan mely pontjából jön az idő? Nem ér kétségbeesni. A csigának például fogalma sincs az időről, mert túl gyorsan felejt, mégis milyen jó neki!