Valér
-2 °C
0 °C

Az elnök emberei

2002.10.01. 11:16
Tévét vezetni tulajdonképp nem ördöngösség, ami abból is látszik, hogy számos ördöngösségileg kihívásokkal küszködö kis szőrös pártkedvencnek is sikerült már hosszabb-rövidebb ideig, végül is nem omlott össze a tőzsdepalota, nem nyitottak rá tüzet a szemközt tanyázó amerikaiak; legfeljebb máshova kapcsoltak, ők is.
Ezért sem kell a köztévé élére nagy kaliberű, népszerű, több évtizedes gyakorlattal rendelkező szakember. Azzal csak a baj van, jön folyton a gondolataival, az ötleteivel, hogy így kéne meg úgy kéne, összekavarja a produceri bankszámlákat, unos-untalan kiegyensúlyoz és kompenzál. De nemcsak nem kell: a magyar szabályozás azon van, hogy a tévé elnökét lehetőleg a legkevésbé kompetens emberek válasszák meg. Toljuk be a száloptikát a nagykuratóriumba, forgassuk körül, és figyeljük meg, kikre-mikre várna a köztelevízió elnökének megválasztása.

Középen a Szabadstílusú BMX Szövetség küldötte mecsboxozik magafeledten. Ez a szervezet megkerülhetetlen, ha televíziózásról van szó; amit nem nehéz belátni: telente és késő ősszel, amikor az utak már síkosak, és a terepgumi-utánpótlás is akadozik, a béemikszesek ernyedten hevernek odahaza, fáradtan kapcsolgatják a tévét napestig, így már-már tévedhetetlen szakértőkké képzik ki magukat - vitán felül áll, hogy őket nem lehet kihagyni az új magyar közszolgálatból. A katolikus egyház tévé iránti elkötelezett figyelmét már ismerjük; az Evangélikus Diakonissza Egyesület is közismert szakmai társaság, a BBC-nek küldött tanácsaik mennyisége - és minősége! - naponta okoz fennakadást az európai postáknál. Az Országos Örmény Önkormányzat Rózsa György szellemét hozta el apró féldecis üvegcsékbe szétosztva, a Közúti Önkéntes Alap meghívása is magától értetődő. Jobbra tőlünk illusztris népi egyletek delegáltjai fényesítik varázspálcáikat és ostorukat: tévéelnököt nem választhatunk a Szent Korona Társaság nélkül; a Magyar Újságírók Szövetsége magát a zsinórmértéket jelenti, ha tájékoztatásról esik szó, a Szentendrei Ferences Gimnázium Öregdiákok Egyesülete pedig olyan televíziós szaktekintélyeket koncentrál, hogy Pintér Dezső és Kolosi Péter kézenfogva járnak hozzájuk gyónni.

A Magyar Televízió Közalapítvány Kuratórium
2002. március 27-től delegált szervezetek
Országos Örmény Önkormányzat
Magyar Katolikus Egyház
Fébé Evangélikus Diakonissza Egyesület
Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma
Görgey Kör
Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége
Magyar Zenei Tanács
Budapest Székely Kör
Szentendrei Ferences Gimnázium Öregdiákok Egyesülete
Szent Korona Társaság
Közúti Önkéntes Alap
Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Sz.
Magyar Újságírók Szövetsége
Magyar Természetvédők Szövetsége
Magyar Nők Világfóruma
Országos Ifjúsági Telekommunikációs Egyesület
Nyugdíjasklubok és Idősek "Életet az éveknek" Országos Szövetsége
Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége
Magyar Szabadstílusú BMX Szövetség
Megyei Jogú Városok Szövetsége
Magyar Koalíció Pártja

Na, rajtuk múlott, hogy nem Baló György a tévé elnöke - ami a jobbik eset, mert az is rajtuk múlott volna - többek közt -, ha a nemzeti Anettka, a politikai pornográfia nagyasszonya, Siklósi Beatrix veszi át az uralmat. Hadd küldjek egy lépfenés puszit annak, aki ezt a tökkelütött rendszert megalkotta, illetve kívánom, hogy ugyanez a testület válasszon neki feleséget, csináljon neki gyereket, és nevelje fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!