Piroska
-2 °C
5 °C

Szeretnék válogatott lenni

2003.11.20. 10:58
Könyörgök, Imre bá, ne mondjon le, mert én is szeretnék válogatott lenni! Az észt meccs után úgy látom, nincs olyan fogyatékosságom, amitől ne kaphatnám meg a lehetőséget. 173 centi magas vagyok, hetven kiló - hiába na, az esti sörözések nem múlnak el nyomtalanul -, tudom nem a legszerencsésebb leosztás, de a labdával ügyes vagyok ám! Dekázásban ugyan nem vagyok túl jó, de ballábas vagyok - ez, ugye, hiányposzt -, jobbal is fejlődök, a bringacselben nem esek hasra, és a legjobb korban vagyok, huszonhat múltam.

A sajtófőnökök közül évtizedekkel ezelőtt Vándor Kálmánnak is sikerült, bár Kutasi Robinak nem jött össze, és ha a Szöllősi Gyuri is igen ígéretesen fejlődik a BLASZ IV-ben - fogyott is! -, még nem érett a címeres mezre, de nekem talán sikerülhet.

(Képességeink hasonlóak: ő se tud futballozni, meg én se.)
Ígérem, megpróbálok többet futni, mint a Lipcsei, többször passzolok jó helyre és lelkesebb leszek, mint a Korolovszky vagy a visszahívott Lendvai - ketten együtt tízszer adták a labdát magyarnak, harmincszor észtnek -, és ha jó napom lesz, akkor több cselem sikerül, mint a Simeknek. Szeretem mindannyiukat, Imre bá', és én pénz nélkül is vállalnám.

Nagy megtiszteltetés lenne nekem, ha magamra ölthetném a címerest, jaj, bocsánat most veszem csak észre, átvettem a sorban állók dumáját, ennél egyénibbet kell mondanom, mert ezt már annyiszor hallhatta, hogy nem fogja meggyőzni. Imre bá': apám nagyon büszke lenne rám, és biztosan küldene Keszthelyre egy hordó egri bort. (Ő ugyan egy árnyalattal jobb játékos volt, de hol vannak már azok az idők...)

Azt is megígérem, hogy nem fogok doppingolni, mint pár éve a Hercegfalvi - akit most, az észtek ellen beállított -, megbízhat bennem, nem rajtam fog emiatt elúszni a győzelem. (Képességeink hasonlóak: ő se tud futballozni, meg én se.) Higgye el, ott a helyem. A "szupertehetséges" Juhász Roli amúgy is fáradt, mert Egervári mester titokban felvette a Singer álnevet, és nagyon meghajtotta. Sajnálom szegényt, remegnek a térdei. Úgy hallom, szegény Bodor is elfáradt a nagy iramban.

ütempasszt adni egy analfabétának
Higgye el, se a Lisztes, se a Szabics nem sértődne meg, ha nekem passzolnának, ismerem őket. Legalább annyira megalázó volt nekik Pest Krisztiánt szöktetni, ütempasszt adni egy analfabétának. Ja, és a hazai bajnokságban is ibolyaszerény Pest huszonhárom percet kapott, én megelégednék kettővel. A végeredmény ugyanennyi lenne.

Ennél mélyebbre, akárhogy is törekednék rá, nem tudnám süllyeszteni a magyar futballt, még ha mindig van is lentebb. A sánta vakok között még egy sánta és vak nem fog feltűnni, mert egy vak edző úgyse veszi észre. Mindketten jól járnánk, mert a meccs után nem írnék ilyeneket, és legalább Capellóéhoz hasonlítanám taktikai és pedagógia érzékét, tökéletes felkészültségét. Nincs nagy kockázat, a Páling "Sisak", a Springer-szobor állandó kiszolgálója is háromszor került be a csapatba, én meg csak egyet kérek, és csak két percet. Úgyhogy ne mondjon le, könyörgök! Vagy ha tényleg pályázat lesz, akkor pályázzon!