Viktor, Ferenc és a pisztolypárbaj

2007.02.03. 12:47

A jogi vonatkozások indifferensek, felejtsük el őket néhány percre. Jogászkodjanak a jogászok és a köztársasági elnökök. Politikázzunk inkább.

Nagyon régen, tavaly októberben történt, hogy műveleti területté nyilvánították Budapest felét, kordonokkal és fülkés traktorral behajtani tilos táblákkal rakták tele a várost. Ezáltal sikerült a Kossuth téren és egyebütt piknikező zavaros fejű világmegváltókat négy fal közé kényszeríteni. Lassan el is csitult minden, ám a kordonok és a fülkés traktorral behajtani tilos táblák kint maradtak. Ahelyett, hogy csendben, észrevétlenül, az éj leple alatt teherautóra pakolták, lezsírozták és elraktározták volna mindet ügyesen.

Azt gondolom, elképesztően nagy marhaság volt, hogy nem ezt tették.

Nem Sándor (televíziós műsorvezető) és Ferenc (miniszterelnök) táncáról szólnának a hírek

Hanem aztán a Fidesz vezetői észrevették egyszer csak, hogy Ferenc (miniszterelnök) reformkommunikációs offenzívába kezdett. Feltűnt nekik az is, hogy a Parlament előtt rozsdáll a kordon, amely mellett amúgy szemrebbenés nélkül sétálnak már el a népek, mintha a városképhez tartozna. Nem szép, sőt ronda, de legalább a miénk. Kitalálták a fideszesek – hivatalosan Orbán Viktor és Szájer József agyából pattant ki a forradalmi szikra –, el kéne bontani onnét az egészet. Egyrészt a turisták jobban tudnák fényképezni az Országházat, másrészt nem Sándor (televíziós műsorvezető) és Ferenc (miniszterelnök) táncáról szólnának a hírek, hanem az ellenzéki pártról. És látszik majd, hogy elnöke, Viktor (spirituális vezető) igenis a helyén van, vitézkedik ereje teljében. Nosza, munkához láttak.

Az első pillanatokban azt gondoltam, ez egy már-már tökéletes poén. Egy zseniális médiahekk.

Hanem aztán a Fidesz dolgos politikusai – mínusz Áder János, Kósa Lajos, Pokorni Zoltán, Rogán Antal; lehet, ennek egyszer jelentősége lesz, de az sem kizárt, hogy nem lesz egyáltalán –, mint akik nagy dolgukat jól végezték, tettek néhány nyilatkozatot, és visszavonultak a Parlament falai közé. Megjelentek helyettük az ősszel hazaküldött világmegváltók, zavaros fejükkel, árpádsávos zászlóikkal. (Vajon köztük volt-e az alternatív jobboldali pártot építő Gorka Vitéz Sebestyén, a radikális atlantista?) És kezdődni látszott minden elölről. A rendőrök kordont építettek, az idegesebb természetű balosok ernyőik után kapkodtak, nehogy kopasz fejükre szemeteljen a barna eső (drága Bolgár úr!), a Kossuth tériek hőbörögtek, a tévészékház védelmét megerősítették. A rendőrök csakhamar sisakot, pajzsot, gumibotot ragadtak, és elkezdtek kiszorítósdit játszani.

Ha tudta, hogy ezeket utcára viszi, akkor vagy ostoba, vagy cinikus.

Akkor azt gondoltam, Viktor (spirituális vezető) és a Fidesz vezérkara megint nem tudta, mit cselekszik. Vagy ha tudta, hogy ezeket utcára viszi, akkor vagy ostoba, vagy cinikus. Ostoba, mert ha ezek kimennek, az nem a Fidesznek, a kormánypártoknak használ. Kontraproduktív. A fiúk Ferenc (miniszterelnök) malmában dolgoznak. Hajtják reá a vizet. Hisz ebben az országban nincsen forradalmi hangulat. A zemberek nyugalmat szeretnének. A Jobbikkal vállvetve nem lehet kormányt szétkergetni. Ha ősszel nem sikerült, most sem fog. Csak kupleráj lesz és zűrzavar. Azt utáljuk. Mindenki utálja.

Hanem aztán reagált sorban mindenki, ahogy ilyenkor szokás. Módfelett álszent szövegeket kezdtek el felmondani. Az országgyűlési képviselőknek különösen vigyázniuk kell azzal, mit cselekszenek, mert a példa ragadós lehet, vonta össze szemöldökét Ferenc (miniszterelnök). A Fidesz a belpolitikai hidegháborút akarja fenntartani, jajgatta Gábor (SZDSZ-elnökaspiráns). Az országgal fizetteti meg felelőtlensége árát, aki az utcára viszi a politikát, szögezte le János (pénzügyminiszter). Tragikus határponthoz érkezett a Fidesz, sírta Ildikó (MSZP-frakcióvezető). Lecsapták a magas labdát mind, ahogy kell.

Akkor azt gondoltam, inkább a kordonbontás. Abban van fantázia is, nemcsak nettó demagógia, mint a balreakciókban.

Lássuk, uramisten, mire mennek ketten. Pisztoly- vagy – legalább – ökölpárbajt szeretnék.

Szombaton kora délután, amikor írok, a rendőrök a zavaros fejű világmegváltók kisebb csoportjait hajkurásszák a belvárosban. Akik kórusban kántálják, hogy "hol vagy, Viktor?".

De tényleg: ha már elkezdte, menjen ki a térre Viktor (spirituális vezető) esmét, és bontson kordont, ha tud. És menjen ki Ferenc (miniszterelnök) is, akadályozza meg a bontást önkezével. Lássuk, uramisten, mire mennek ketten. Pisztoly- vagy – legalább – ökölpárbajt szeretnék.

Na, ez lenne az überfasza médiahekk.  • Hírek
  • Bankszámla