Ágnes
-5 °C
2 °C

Henrik, a televíziózás Durója

2002.09.18. 08:55
Derült égből sújtó szárazgömbvillámmal kevert földcsuszamlásként érte a hír az elkínzott magyar közvéleményt; az átlag Blikk-olvasó talpán megolvadt a csótányroppantó, kiesett a kézből a műkörömépítő készlet (kit), elszenesedett a svejcisapka anternája: Havas Henrik kirúgódott az RTL-ből! A Havas Henrik, baze! (Franciásan műveltebbek ejthetik Avas Anriknak.)

Az überprofi Havas Henrik, aki maga a szakértelem (komcsi trükk), a tájékozottság, a magabiztosság, a tárgyi tudás, fölkészülcség, meg ilyenek. Na most, képzeljék el, egy ilyen (egy ekkora!) profi nem tudta, hogy nem kifejezetten kívánatos megjelennie a konkurens konzumtelevízió vezérműsorában, amikor a másik konzumtelevízónál nagy összegű szerződése van új műsorra.

Ha Havasról feltételezzük, hogy nem hazudik, és valóban überprofi, és nem csak a szemüvegszárrágáshoz ért, akkor három dolog lehetséges itten:

1. Annyira narcisztikus, hiú állat, hogy milliókról képes lemondani amiatt, mert egy kieső Brother-szerencsétlen - akinek két hétig egy ország szeme láttára kellett zuhanyoznia - őt szerette volna kiesési ajándéknak.

2. Nem akar ő műsort csinálni az RTL-nél, miért is akarna? Az előmunkákért járó zseton már nyilván zsebbe, jöhet a következő tévé!

3. A készülő Havas-műsorról már tervezési fázisban kiderült, hogy hülyeség, ezért a kirúgásnak ilyen humánus és Havas számára is kényelmes, sőt hasznos (Blikk-címlap, stb.) formáját választották.

Magunk a második és harmadik megoldást valószínűsítjük botcsinálta Doszpot Péterként. Havas Henrikünk karrierje tizenegynehány éve leginkább egy legendás magyar labdarúgó, Duró József pályafutásához hasonlítható ugyanis: Durót évente leigazolta egy-egy hazai élcsapat, mint igazi sztárt, fantasztikus tehetséget, kulcsjátékost; Duró ugyan sehol sem rúgott egy egyeneset a labdába, de minden télen és nyáron a Népsport címlapján vigyorgott, mint az átigazolási szezon szenzációja. És minden alkalommal nagyobb összeg szerepelt a cikkekben és Duró szerződésében, persze. Na, nézzük már meg, mit csinált Havas Henrik mostanában, nyereségvágyból, előre kitervelten:

- Folytatólag igazgatja ugye címzetesként médiaisijét, ahol maga Csiszár Jenő is tanul(t?).

- Valami hülye műsort akart indítani a Satelit televízióban, de aztán valami botrány miatt mégsem lett belőle semmi. - Aztán nagy hír a blikkekben: a TV2 leigazolta (a kleine ungarische média-Ronaldo) őtet, hogy csináljon valami hülye műsort, de aztán abból sem lett semmi,

- mert mégis a Heti Hetes akolmelegében szeretett vigyorogni, aholis viszonylag bukásveszélymentesen népszerűsíthette önmagát, tökéletesen poénmentesen alakítva az ultranagyképű, hipertudálékos, fontoskodó médiasurmót, ami mondjuk egy ultranagyképű, hipertudálékos médiasurmótól nem nagy teljesítmény.

- Végre az RTL is leigazolta jól, hogy csináljon valami hülye műsort, amiből most már nem lesz semmi.

- Közben könyvet írt saját magáról, rögtön egy bestsellerestetet, de az is lehet, hogy kettőt vagy hármat, meg a neve alatt megjelentettett egy vagy két riportkötetet, amihez nem sok köze volt.

Fölvetődhet tehát a kérdés: hogyan tovább Havas Henrik? Alighanem kész szerződés van már újabb fantasztikus műsorokról valahol. (Arra tippelhetünk, hogy néhány percen belül Henrikünk is fölfedezi magában az ultimate közszolgálati beállítottságot, just like Pállfy Putyi, az okleveles emblematikus .)

Egyébként meg: hajrá Fradi!

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!