Keresztényellenes inkvizíció

2004.10.19. 10:50
Azért az igazán szép pillanat, amikor a Vatikán inkvizíciót kiált. Még egy pufajkásozó horngyulánál is aranyosabb. Íme.

bizonyos erők máglyán égetik el a keresztényeket manapság, főleg Európában
„Nagyhatalmú kulturális, gazdasági és politikai lobbik” gyakran próbálják elhallgattatni a pápát és a katolikus egyházat Renato Martino bíboros, az Igazságosság és Béke Pápai Tanácsának elnökének megítélése szerint. A bíboros a Vatikánban egy pápai diplomáciai antológia megjelenése kapcsán beszélt erről. Martino azt hangoztatta - utalva részben az Európai Parlament legutóbbi bizottsági szavazásaira is -, hogy II. János Pál pápa és a katolikus egyház véleményét kevesen hallhatják csak meg, a gazdag és jóléti országokban erős, s minden keresztény iránt "előítélettel" viseltető "lobbik" miatt.

A pápai tanács elnöke szerint "pénzes és arrogáns új szent inkvizíciók" intéznek támadást az egyház állásfoglalásai ellen, főleg Európában. Martino szerint e közelebbről nem megnevezett lobbik "összekeverik a nemek szerepét" és "gúnyt űznek a férfi és nő közti házasságból". - A katolikus egyház hangját elnyomja az a lárma, amelyet a minden keresztényivel szemben előítéletes kulturális, gazdasági és politikai lobbik csapnak - mondta.

Tehát, kamerad Martino, bizonyos erők máglyán égetik el a keresztényeket manapság, főleg Európában. Bizonyos erők betiltják és bezúzzák a katolikus könyveket, ezt az antológiát is csak sötétben, éjjellátó szemüvegben szabad olvasni, mert különben az új szent inkvizíció ott terem, áldozatát elhurcolja, bebörtönzi, aztán tüzes vassal halálra kínozza.

a kaporszakállú atyaisten nevében megbélyegzett emberek tulajdonképp egész jó fejek
Hát ez tényleg borzasztó lenne, és azért tudjuk pontosan, milyen is ez, mert amikor a katolikus egyház hangját még nem nyomta el a lárma, akkor ők maguk mutatták meg, hogy a keresztény hit által épp olyan undorító állat tud lenni az ember, mint anélkül. Martino bíboros azonban ügyesen jelzi, hogy a brutalitás mellett a sötét ostoba baromságot sem neutralizálja ám a katolicizmus, sőt. Hogy viheti bíborosságig egy olyan alak, aki katolikus főméltóságként képes az inkvizícióval ijesztgetni? Csak úgy, hogy a rendszer megengedi az ilyen mértékű balfaszságot, és ha megengedi, akkor idővel ki is termeli.

Aztán persze lehet csodálkozni, hogy ennek a végrothadó rendszernek a hangját elnyomja a lárma. Meg hogy kevesen hallhatják meg. Törölje már ki a csipát, drága főtisztelendő: meghallhatják elegen. Bárki meghallhatja. Bárki elmehet a trafikhoz, és kérhet egy Új Embert vagy egy Osservatore Romanot. Vagy akármit. Ilyen csodálatos eredményekkel járt, hogy a szent inkvizíció már csak ilyen szenilis főpapok álmaiban létezik. Csak bizony baromi kevesen kíváncsiak rá. Többek közt az ilyen szenilis főpapok miatt. Meg azért, mert a gazdag és jóléti országokban könnyebb kitörölni a csipát, és felismerni, hogy a kaporszakállú atyaisten nevében démonizált és megbélyegzett emberek tulajdonképp egész jó fejek. Ellentétben egyes pofátlanul inkvizíciózó bíborosokkal.  • Tippek
  • Lakáshitel