Antal, Anett
16 °C
23 °C

BLOG 108

2003.12.04. 00:21
"Fekete márványból épült Nova Necropola, a halottak új fôvárosa, a rég elnémult völgyben, a kiszáradt folyó egykori partjain."
Les Fleurs du Mal: Nova Necropola

Az alábbi feljegyzéseket a Negyedik Világháború forró napjaiban, a Páneurópai Köztemetôben, az Örökkévaló Sírjának támaszkodva, plazmamemóriából, a bio-genetikai pokolra emlékezve, egy tisztelôje közvetítésével tölti fel Blog a Netre, a szomszédos kriptában működô Lipót Virágai Bordello Necro és Állandó Zenés Színház nyitására várva:

Feljegyzés 1. A számítástechnikus nem ért a számítástechnikához, a pszihológus az emberi lélekhez, a pénzügyi szakember (géniusz) a pénzügyekhez, az orvos a gyógyításhoz, a jogász a joghoz, a politikus a politikához. A pedagógus félreneveli a gyereket, a pap tévhitet hirdet a szószékről, a riporter nem engedi megszólalni az interjúalanyt. Az ôrzô-védô meglopja, kirabolja, megtámadja munkaadóját. A rendôr lepaktál a bűnözôkkel, az ügyvéd az ügyésszel, a bíró a vádlottal. A csillagász összekeveri a távcsövet a kályhacsôvel, a DJ a lemezjátszót rakja a lemezre, az újságíró álhíreket fabrikál, az építész ház helyett hajóroncsot épít. A vízvezetékszerelô ráköti a melegvizet a gázórára. A takarítónô leszakítja az álmenyezetet. Az égô cigarettával a szájában operáló gázszerelô kettôhúszat aplikál saját halántékára, megvilágosul és jelentkezik politikusnak, mert rájön, hogy neki is kell egy szép, nagy ház a dombon.

Zsíryuppie (larder) nyugdíjasra támad és elrabolja tôle ötvenharmadik heti nyugdíját

Feljegyzés 2. Zsíryuppie (larder) nyugdíjasra támad és elrabolja tôle ötvenharmadik heti nyugdíját. A kirabolt özvegyet mutatja a televízió. Sír. Ügyének nincs megoldása. A larder visszavonul zsákmányával moldáviai vadászkastélyába és megeszi a saját húgát.

Feljegyzés 3. A paksi zarándokúton lévô Második Dinamo Pápának üzeni Prágából ügynöke, Phong: "A búvárterrier kajakosra támadt. Ismétlem: Watch out for DJ NoMore. Over."

Feljegyzés 4. "Ha tényleg annyira szereted David Bowie-t, mint ahogy mondod, akkor neked miért nincs annyi pénzed, mint neki?" (Hermione).

Feljegyzés 5. Grespik-klónokkal megrakott űrhajó landol az Orion csillagképbôl. Kiszállnak az űrhajóból, és az emberek származása iránt kezdenek érdeklôdni. Oszama Bin Laden, Omar molla és Szaddám Huszein, Mezopotámia satrafája a Francia Riviérán, az ott a haiti-i államkincstár társaságában keserédes száműzetését töltô Baby Doc (Baron Samedi, Junior) palotájában, a Forma1-remixeket nézve szambáznak izlandi tranzvesztiták indukálta, akkut hasismámorban. Asszony munkásôrt látott Városlôdön.

Spekulánsok rágják a nemzeti valutát. Feltámadunk?! Ugyan, minek.
Feljegyzés 6. Az Európai Unió meghódolt a szombathelyi Polgármester akaratának. Átengedte neki Európát az angol partokig. Párizst eltüntették a földgyaluk. Területén most "környezetbarát" habszivacsfeldolgozó üzemet működtet egy szabadkôműves kézben lévô, ukrán-burgenlandi konzorcium. A Fényes Ösvény szövetkezett a Virág Lipót bábszínházzal és egyesült erôik bekerítették a Megyei Művelôdési és Ifjúsági Központ romjait, amelyek alatt, a polgári körök által ásott kazamata-labirintus mélyén az áfakulcsot ôrzik a médiák. Spekulánsok rágják a nemzeti valutát. Feltámadunk?! Ugyan, minek.

Feljegyzés 7. Ha meghalok területükön, kérem, ne temessenek újra rendszerváltozások idején. Vagy, ha igen, akkor meztelen szűzek hordozzák a városon keresztül, minden hét nyolcadik napján foszforeszkáló festékkel befestett csontjaimat. Köszönöm. Ha megengedi, most megyek és az öthúrú gitár utolsó húrjával megfojtom Insomniát.