Zsuzsanna
-3 °C
3 °C

Szaddám éji dala

2003.12.18. 17:46
Harmincmillió amerikai dollárért a csókosok megmutatták föld alatti odvát hatszáz katonának. Ételébe altatót keverve elaltatták, majd – valószínűleg kampóval – kihúzták a lyukból. Amikor felébredt, még kábán a drogtól, bekapcsolták a videokamerát és a lámpaparkot, belenyúltak a szájába, és megkurkászták szőrzetét. Aztán hagyták ülni, és engedték, hogy simogassa szakállát, amíg a videót átlőtték műholdon Amerikába.

Az amerikai kormány nem akarja nyilvánosan tárgyaltatni az elfogott iraki satrafa ügyét. Ha a rémtetteinek zömét az 1980-as években elkövető, akkor még Amerika barátjaként nyilvántartott Szaddám dalolni kezd, például tömegpusztító fegyvereinek eredetéről, kínos katarzist hozhatnak az esetleg kiszélesülő vizsgálatok.

Neki is volt cowboykalapja.
Ha elénekelné, hogy miképpen, kinek a segítségével is jutott ő hatalomra. Ha dalolna arról, hogy amikor panaszkodott, mert szomszédja ferdén átfúrva a határ alatt leszívta olaját, és ezért elhatározta megfenyítését, amerikai barátai azt mondták, hogy ez az ő dolga, intézzék el egymás között. Ő intézkedett, erre megbombázták. Aztán évekig nem hagyták békén, noha minden feltételt teljesített, csak éppen hátrabukfencet nem vetett nekik a televízióban.

Nem érti. Ő mást sem tett, csak informált és engedelmeskedett. Olaját, népének vérét mindig szívesen adta. Itt ez az 1983-as kép, baráti társaságban Mr. Rumsfelddel. WMD-it első kérésre megsemmisítette. Visszaengedte az ellenőröket. A westernfilmeket nagyon szereti. Neki is volt cowboykalapja. Abban nézte őket. Fiait megölték, mindenét elvették, még odvában sem engedték nyugodni. Miért? Miért?

Lehet persze drogozni, hogy ne fakadjon dalra, de attól gyanúsan tompa lesz. A legkézenfekvőbbnek látszik mikrocsipet és adó-vevőt ültetni morcos koponyájába, távolról irányítva beszédközpontját. Esetleg egyik jól idomított klónját állítani helyette bíróság elé. Persze a legegyszerűbb az egész bírósági procedúrát titkosítani, akkor dalolhat Szaddám a médiasötétben, amit csak akar, nem lesz belőle megasztár a választási szezonban.