Emőke
-4 °C
9 °C

A miskároló

2006.08.25. 08:56

Na ezek a szép pillanatok, amikor ennyire mélyen feslik fel a smink. Jópofa show egy ilyen önkormányzati ülés. A nyakkendős-öltönyös közszolgák egymás között, tuloknak öltözve.

Mért nem veszi elő a revolverét a tehénpásztor úr?
Tarlós, hát az Tarlós, ezen nincs mit meglepődni. Én egyébként szeretem ezt az ízes tájjelleget, nem olyan férfimanökenes, buzi budapesties nyáladzás, hanem keményen és magyarán. Sokkal őszintébb lenne, ha megmondanák egymásnak a parlamentben is, hogy „hazudsz, köcsög”.

Leverem a szemüvegedet, és rá is ugrok. Így kell ezekkel beszélni. Akkor legalább nem ravaszkodik meg érvel tovább, hanem beszarik, hogy ez az állat tényleg ráugrik mindjárt, és elharapja a nyaki ütőerét.

Mért nem veszi elő a revolverét a tehénpásztor úr? Az volna csak a macsós vita! Kalap alól, naná.

Egyébként ezt itten nem Tarlós nyeli be legmélyebben. Ő egy klasszikus autoriter tahó, így tárgyal. Mellesleg kétségkívül paranoid, aki meghallgatja a felvételt, annak feltűnik, mennyire az. Már megint nyakunkon a bőség zavara.

De a téma maga, amit az ő egészséges, zsírszalonnás modora tett híressé, az jó eséllyel egy korrupciós ügy. Tarlós ügyesen veszi észre, hogy a nyilvánosság előtt nem áll meg, ha négyzetméterenként három forintért bérbe ad egy golfpályát. Mert havi három rugóm nekem is van egy óbudai kiserdőre, aztán mégse tukmálja rám senki.

nem lesz főpolgármester, mert mit szólna a külföld egy hagymaszagú taplóhoz
Viszont van egy figura, aki nem tulkozik, hanem a mondandójával tarol. Pető György, szocialista alpolgármester.

Vannak olyan kérdések, amiket nem szabad feltenni, ilyet szól.

Például hogy nekem mért nem adnak ezer négyzetmétert három forintjáért.

Azért, mert én nem adok másik húszat a pártkasszába?

Á nem, az nem lehet. Nem úgy megy az, dehogyis megy úgy, már mire is volna jó az a pénz, nem is tudnák hova tenni. Amikor olyan árgusan megfigyelhető a kampánygazdálkodásuk is, ugye. Én kérek elnézést.

Tehát ebből a felvételből a következő optimális városvezetés rajzolódik ki. Először is, ez a beszámíthatatlan ember nem lesz főpolgármester, mert mit szólna a külföld egy hagymaszagú taplóhoz. Másrészt viszont kap egy ketrecet a városházán, és amikor valaki épp szarért-hugyért adná bérbe az egész várost, akkor annak nekimegy fejjel, felökleli, és ráugrik a szemüvegére. Mikuláskor kap velőscsontot, egyébként elvan moslékon.