Albert, Lipót
7 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

A csaj, aki állítólag annak a szakácsnak a szeretője volt = MENŐ

2010.10.02. 22:31 Módosítva: 2010.10.03. 17:20

Minden bulvárfogyasztó tudja, hogy milyen idegesítő, amikor a szexuális kicsapongások, elmebeteg, hisztis hírességek, véres bűntények világát megzavarja a pénzhajhászat. A magyar helyzet ilyen szempontból különösen rossz, hiszen nálunk a bulvár gyakorlatilag a két nagy kereskedelmi tévéből él, és ezért arról és úgy ír, ahogy azt az RTL és a Tv2 urai kívánják. Így aki a bulvárt éppen annak bulvárságáért szereti, nagyon gyakran zárja keserű szájízzel a magyar bulvársajtó fogyasztását.

Még egy olyan, tényleg nemzetközi mércével is brilliáns sztori, mint Liptai Claudiáé is el lett cseszve a végére. Bővérű művésznő kínos politikai kapcsolatokkal rendelkező élettársa különös körülmények közt öngyilkosságot követ el, majd egy egész ország kezd el azzal foglalkozni, hogy a drámai események után mennyi idővel és kivel randizhat újra a művésznő. Ez így magában erősebb sztori, mint a kutyát harapó postás. És még az is rendben van, hogy Liptai az egészet Hajdú Péternek meséli el, hiszen ezen a skálán Hajdú Péterrel beszélgetni tényleg a műfaj csúcsa. De hogy az egészet az egyébként is halva született aktuális Megasztár-széria promózására használják fel, az egyszerűen elveszi az ember kedvét az egésztől.

Nagyon meg kell becsülnünk az olyan bulvársztorikat, amiket nem az átkozott marketing hajt. Egyre ritkábbak az olyan folytatásos kalandregények, mint szegény Antal Imre hónapokon át nyújtott haldoklása, amibe nem kavart bele az átkozott pénz, csak egy szerencsétlen ember és a rajta élősködő újságírók alakították. Andrea, a leány, akinek lehet, hogy van egy gyereke a Lázár nevű tévészakácstól, így igazi nemzeti kincs, akit kötelességünk megbecsülni.

Ahhoz képest, hogy a sztorija milyen gyenge lábakon áll, és még az is elképzelhető, hogy egy büdös szó nem igaz belőle, Andrea most már hónapok óta van szinte minden nap valamelyik bulvárlap címlapján. Szex, hazudozás, öngyilkossággal fenyegetőzés, pszichiátriai kezelés, az ember már azt hinné, hogy több kanyar itt már nem lehet, és mégis mindig előkerül valami még siralmasabb, és így még szórakoztatóbb fordulat. BB Évi óta nem volt ilyen sokoldalú nő a magyar médiában.

Persze ennek a sztorinak is a pénz a mozgatórugója, hiszen Andrea azt is szeretne. De az ilyen magánjellegű ügyeskedés sokkal szimpatikusabb, mint amikor azért kerül valaki a címlapra, mert az kell egy induló műsor nézettségéhez. Andreát nem lehet dróton rángatni, mint egy Liptai Claudiát, ő erős és gazdag hátország nélkül küzd, és szórakoztat egyúttal sokmillió embert. A fenti néhány bekezdés tréfálkozásától függetlenül kívánom neki – az egész Nemzet nevében –, hogy jól jöjjön ki a kalandból, és megtalálja a boldogságot mind maga, mind a kisded számára.