Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Az MLSZ válaszol Matthäus-ügyben

2004.11.11. 15:27
Tisztelt Ághassi Attila újságíró úr!

Lothar Matthäus minapi jegyzete nyomán írt jegyzetére kívánok néhány mondatban reagálni.

Nehéz eldönteni, hogy az Ön írása sikerült-e jobban vagy szövetségi kapitányunké, ami alighanem már önmagában L. M.-re nézve hízelgő.

A könnyebb helyzetben Ön volt, mert egy véleményről véleményt mondani nem túl nehéz, igaz, az önálló gondolatok, érvek (a jegyzetírás alapelemeinek) hiányáról tanúskodik.

Ráadásul messzemenően kérdéses, hogy érdemes-e Matthäust az íráskészsége alapján megítélni, hiszen gondoljon bele (...), mindez olyan, mintha Ághassi úr hírlapírói teljesítményét olyan kérdések mentén ítélnénk meg, hogy vajon miért nem nyert futball vb-t, Aranylabdát, s miért nem szerepelt 151-szer a magyar válogatottban. Könnyítésképp: legalább az újságírókéban...

Lehetetlen próbálkozását - s ezen immár nem az Ön labdával fennálló kapcsolatát értem - azzal fejelte meg, hogy az Interneten tetten érhető közvélekedésről sem vett tudomást. A Lothar Matthäus írását megjelentető lap online kiadásának fórumában a hozzászólók nyolcvan százaléka pozitívan vélekedett a kapitányi véleménynyilvánításról.

Remélem, ön is felülbírálja nézeteit. Ellenkező esetben súlyos következtetésre juthat, és következő jegyzetében netán olyan kényszerképzete támad, hogy az írásaiban felülmúlhatatlan, ráadásul szintúgy német, irodalmi Nobel-díjas Günter Grass-szal jobban járnánk a kispadunkon, mint Lothar Matthäusszal.

Végezetül arra kérem: törekedjen Ön is arra, hogy - ha már a futballtudásával nem lehet segítségünkre - legalább írásaival a válogatott szerzők közé kerüljön, és magas szintű sportújságírói munkájával segítse a magyar labdarúgó-válogatottat.

Ganczer Gábor
az MLSZ sajtófőnöke