Nem egészen külső szemlélő

2010.04.09. 17:13

Bodolai László Fölösleges hisztéria címen közölt publicisztikát a Fővárosi Választási Bizottság MDF-et érintő döntéséről.

A törvény, ha nem szájbarágósan is, de világosan tükrözi azt a jogalkotói szándékot, hogy az indulni szándékozó szervezet számára a bejelentés keletkezteti a jogot a listaállításra – persze csakis akkor, ha abban a pillanatban teljesítettnek tekinthetők az ehhez szükséges feltételek. Az MDF a fővárosi listája bejelentéskor rendelkezett a jogszabályok előírta nyolc budapesti egyéni képviselő szabályos nyilvántartásba vételi igazolásával.

Az írás érvrendszere (aminek a lényege, hogy a törvényt így is meg úgy is lehet értelmezni, és akinek nem tetszik egy döntés, az fellebbezhet, aki meg lesújtó véleményt mond az MDF fővárosi listájával történtekről, mint tette azt például lapom, a Magyar Narancs is április 1-jei vezércikkében, az hisztizik) nemigen győzött meg ennek az ellenkezőjéről, noha természetesen nem zárom ki, hogy létezhet a fentitől eltérő és jól alátámasztott értelmezés is.

A jegyzet azon fordulata viszont, hogy a külső szemlélődőben az a kép alakul ki”, némileg félrevezető. A Fővárosi Közgyűlés honlapja szerint) dr. Bodolai László a Fővárosi Választási Bizottság egyik pártdelegáltja, amit a szerző elfelejtett olvasóival közölni. (Bár az információ nem szerepel a honlapon, kizárásos alapon az LMP, vagyis az MDF egyik riválisának a delegáltja.) A vitatott március 24-i döntésben nem vett részt – mivel az után került a testületbe –, egyszerű kívülállónak mindazonáltal mégsem tekinteném.

A szerző a Magyar Narancs munkatársa.

Valóban hiba volt, hogy eredetileg nem jeleztük, hogy az írás szerzője később a Fővárosi Választási Bizottság tagja lett az LMP megbízottjaként. Pótoltuk.

Index