Attila király és Márton Áron mellett – válasz az Indexnek, és azoknak, akik olvassák

2011.03.16. 20:24

Az Index Spirk József nevű újságírója, de legalábbis Spirk József néven közlő valaki hátradőlt kényelmesen, és megírta első oldalas, kiemelt hírként, hogy Honvédelmi takarítónők Gubcsi Lajos házában.

Ez így egy kicsit leegyszerűsítésnek tűnik, bár értjük, hogy valakik besúgót, besúgókat tartanak cégünknél. Joguk van. S besúgni is jog, valószínűleg.

Nem szoktam – évtizedek óta nem –, de valamely mértékben mégis reagálok. Hatalmas olvasótábora van az Indexnek, figyelmességet érdemelnek.

Leegyszerűsítésnek tűnik minden butaság, amit az Index ír. Össze-vissza csúsztatások, hasalások, megint besúgások, a családi életem mozzanatai vegyítve munkámmal és munkahelyemmel, belekeverve mindenki, aki eszébe jutott a szerzőnek. Inszinuáció, diszkreditálási hajlam valahol a cikket író szobájának mélyén.

Az Indexet ennél jobbnak képzeltem. Nem olvasom, de voltak elképzeléseim.

Ennyi értelmetlen ostobaságra semmi kedvem ennél konkrétabban válaszolni. Teszem a dolgomat.

Van egy javaslatom. Az Index-cikkben, és ennek előzményeként a cikkíró fejében annyi gazságot követtem el, követek el fokozatosan, hogy kérem: jelentsen fel, sok helyen megteheti. Aztán majd valaki fizeti a költségeit. Tisztán látáshoz tisztázni kell. Ha elfelejtette megtenni a cikk írása előtt, hogy legyen körültekintő, tegye meg most, utólag. Jelentsen fel, be, ki. Kérem.

marton aron

Nem segítek neki azzal, hogy válaszolok a megannyi butaságra. A Magyar Művészetért ügyei, a Zrínyi Média ügyei, Gubcsi Lajos ügyei rendben vannak. E szerint megyünk tovább.

Ami nincs rendben, azt majd segítünk tisztázni. Tájékoztatjuk a magyar közvéleményt, mi is történt itt a Zrínyi Kft-nél az elmúlt, szocialista években. Hangsúlyozom: tájékoztatjuk. Olyan szinten, ami illene az általam elképzelt Index oldalaira. Kérem, figyeljék alaposan.

A fenti képen Márton Áron szobra látható (alkotója Bocskay Vince Szovátáról, öntötte Györfi Sándor Karcagon), amelynek 2007-2009 között A Magyar Művészetért Szoborkertje adott otthont. Innen vitték felállítani Kolozsvárra, mikor már fel lehetett állítani a Szent Mihály templom kertjében, Mátyás király szobra mellett.

(a szerző a HM Zrínyi Média Kft. ügyvezetője)