Auguszta
-3 °C
2 °C

Magára hagyott kismama a BM Kórházban

2007.06.30. 10:15

Néhány sorban leírnám a mai nappal bezárt BM (Városligeti fasor) kórházban átélt élményeimet.

Hét hónapos terhes vagyok, csak egy labor eredményért szaladtam be a fent említett kórházba, ahol is már a bejáratnál meglepetésként ért a kifüggesztett tájékoztató, miszerint ma van az utolsó napja a betegellátásnak ebben az intézményben. A vizitdíj beszedő pultnál megkérdeztem a dolgozókat, hogy hova kerül át a szülészet, tudják-e, de megdöbbenéssel hallottam, hogy szerencsétlen dolgozók is csak ma értesültek arról, hogy hétfőtől nincs munkahelyük, természetesen a kérdésemre nem tudtak válaszolni. A laborba beküldött anyagomnak csak a fele készült el, mondták, telefonáljak kedden, hátha meglesz a májvizsgálat eredménye is, ha nem lesz meg, akkor már ne is számítsak rá.

A nőgyógyászaton szintén nem tudtak segíteni a kérdést illetően, hova kell mennem, ha valami bajom van. Válasz: kérdezzem meg az orvosomat. Mondtam, hogy az orvosom hét hétig szabin van. Hogy az én dokim melyik kórházban folytatja pályafutását, arról senki semmit nem tudott. Hogy hova forduljak, ha rosszul lennék? Nem tudják. Talán a Szabolcs u.-ba, vagy a Honvéd esetleg a Máv. De kérdezem, hol fognak automatikusan ellátni a kiskönyvemmel addig is amíg a dokim nyaral? ????-volt a válasz. A szülészeten az egyik orvos csak annyit mondott: ha most valami bajom lenne, úgysem ebben a kórházban látnának el engem, így mit izgulok azon hogy ez bezár. Kérdezzem meg a háziorvost, de szerinte a Honvédba lennék a BM-ből irányítva. De nem tudja, kérdezzem meg az orvosomat. Mondtam, szabin van.

Egy 8 hónapos kismamával beszélgettem, ő hova megy. Válasz: az ő orvosa a Szabolcsba ment, de szülni már lehet, hogy a Honvédban fog. Ez egy hónap leforgása alatt.

Kérdem én, rendben van ez így? A szülés előtt álló kismamának, fogalma sincs arról, hol fog szülni, nem tudja, hol látják el, amíg az orvosa nyaral (persze ez az orvostól is felelőtlenség nem értesíteni a paciensét), egyáltalán, fel vannak készítve erre megfelelően a betegek, vagy csak én vagyok ennyire tanácstalan ebben a helyzetben? Gondolom, akik ezt a reformot kitalálták és végrehajtják, azok közül egyiknek sem kerül a felesége, vagy bármilyen hozzátartozója ilyen helyzetbe, így nem is tudhatják, mivel nézünk szembe.

T.V.