Piroska
-1 °C
5 °C

'Ezt csak ostoba suttyók képzelhetik'

2005.11.08. 13:10
Kedves Olvasó!

Tudjuk, hogy az Index az egyik legolvasottabb, legkedveltebb online magazin, amelynek a véleményére bizonyára Te is sokat adsz! Az Index, szinte úgy működik, mint egy nagyvállalat (Corporation) véleményt alakít ki, és igyekszik azt a tisztelt olvasókkal megosztani.

Lehet, hogy időnként hülyének néznek minket a tisztelt szerkesztők? Szerinted rendjén van, hogy a nagyvállalatok még a mai napig is gyermeket dolgoztatnak a világ számtalan pontján? Szerinted rendjénvaló, hogy hektoliterszám öntik a mérgeket a folyókba, tengerekbe? Szerinted rendjénvaló, hogy génmanipulált ételek kerülnek az asztalodra, vagy esetleg tőgygyulladásos tehenek gennyes teje? Szerinted ostoba suttyó vagy, ha megpróbálsz ez ellen tenni? Szerinted ostoba suttyó vagy ha megnézel egy filmet, ami lerántja a leplet a körülötted folyó manipulációkról? Mi méltán utáljuk azokat akik átvernek bennünket!

A The Corporation nem egy "propagandafilm"! Mind a két oldalt megszólaltatja. Bemutatja a valóságot, ami lehet, hogy egyeseknek fájdalmas. Főleg, ha maguk is egy multinacionális gépezet részei! Vannak akik azt mondják, ez a film hamisítvány, de ha az lenne, valószínűleg a megtámadott multinacionális cégek, amelyek a filmben meg is vannak nevezve, ügyvédek tucatjait uszította volna a film készítőire, hitelrontás miatt dollármilliókat követelve. Ez a mai napig nem történt meg! Ha hamisítvány lenne a film, ugye csak az ostoba suttyók képzelhetik azt, hogy a babérjaikon ülő multinacionális vállalatok igazgatói tűrnék a hitelrontást!

Tisztelt Olvasó! Vannak akik azt hiszik, hogy a The Corporation egy "kommunista proagandafilm"! Azt gondolom, aki ezen a véleményen van, nem érti a film lényegét! Szó sem esik benne kommunizmusról, főleg arról nem, hogy az egy jó, vagy követendő államforma lenne! Annál több szó esik benne a környezet és az ember tiszteletéről, arról, hogy sem a környezetünket, sem az embertársainkat nem kifizetődő kizsákmányolni! Aki szerint ezek a kérdések csak "ostoba suttyókban" indíthatnak el gondolatokat, az téved.

Egyébbként a filmet független filmesek készítették, a magyarországi forgalmazója is egy kis cég, amit senki sem támogat. Az alapítója saját zsebből vette meg a film jogait, fordíttatta le, készítette el a szinkront. Nem tagja semelyik pártnak sem, nem szimpatizál semelyik párttal, a kommunizmustól meg kifejezetten borsódzik a háta! Családját is sok sérelem érte a kommunista diktatúra alatt.

Mindenki nézze meg a The Corporation című filmet és döntse el magában, hogy egy "kommunista kampányfilmről" van szó, vagy a föld sorsáért aggódó világszerte elismert és megbecsült tudós emberek együttgondolkodása, egy alternatív út kereséséről! A döntés mindenkinek a saját kezében van!

Köszönjük az Indexnek és Tóta W. Árpádnak (a kritika szerzőjének), hogy lehetővé tették ezen hozzászólás megjelenését az Indexen.

Tisztelettel,

Weisz Iván
Független Média Kiadó