Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Mi NEM és mi IGEN?

2003.01.06. 11:39
Re: Gesztiék büntetnek

NEM én találtam ki, hogy antigagyi mozgalom induljon, semmiféle csapat nem állt fel, hogy ízlésbíráskodjon, ez az egész ügy egyszerűen nem létezik számomra. Én csupán egy véletlenszerűen kialakult kávéházi traccspartiba keveredve fűztem Varnus Xavér felvetéséhez néhány gondolatot.

IGEN, azonnal felhívtam Varnus figyelmét arra, hogy az ötlet már megfogant mások fejében, s Izlésrendőrség címmel már régóta fut egy műsor a pesti rádiók műsorán, tehát csak a műsor gazdáit bevonva lehetne majdan bármibe is kezdeni - kár, hogy ez elkerülte figyelmét, amikor a sajtónak nyilatkozott, ezzel kínos helyzetbe sodorva engem is.

NEM hittem volna , hogy beszélgetésünkből bármi a sajtóra tartozik, ezen az alapon Varnus arról is nyilatkozhatott volna, hogy melyikünk hogyan szereti a hosszú kávét, hiszen arról is beszélgettünk.

IGEN, látom értelmét egy antigagyi mozgalomnak, hogy ne pusztán a magyar értelmiség lehangolóan belterjes vitáiban essék szó arról, hogy mely értékek és minőségek az elfogadhatóak és melyek nem.

NEM, soha senkinek nem állítottam, hogy "ízlésbíró" akarok lenni, miképp az általam szervezett ARC óriásplakát kiállításokon sem veszek soha részt a zsűri munkájában.

IGEN, egyébként egy antigagyi projekt kialakításában és a tömegekhez való eljuttatásában szívesen vettem volna részt. Szerintem érdemes lenne megtalálni közérthető és népszerű módját annak, hogy a legszélesebb nyilvánosság előtt, a médiafogyasztókat bevonva és szembesítve folyjon vita a gagyi (például a médiagagyi) fogalmáról. ( Ha a jó nézettséget produkáló Esti Showderben a nézők remekül szórakoznak a Dizájncenter esztétizálásán, miért ne érdekelhetné őket a gagyi teljesítményekről szóló felelős közbeszéd?)

Végezetül: NEM áll módomban valaki másnak egy olyan ötletéről vitatkozni, amelynek céljával ugyan egyetértek, de végiggondolatlannak és elhamarkodottnak tartom a nyilvánosság elé rángatását. Félő, hogy jelenleg csupán a bulvársajtónak és a bulvárhősöknek tesz jót, ha ezt a nem létező ügyet a gagyi purparlé szintjére züllesztik.

Geszti Péter