Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Ki miért ment az istentiszteletre?

2003.07.29. 14:57
Tisztelt Index.hu!

A fenti cikkhez szeretnék röviden hozzászólni. Kívülről a történtek megítélése hit kérdésének tűnik, amelyet az olvasóra bíznak. Az igazságot viszont legalább 5-6000 ember ismeri, akik saját szemükkel látták és fülükkel hallották mi történt, köztük a feleségem is, aki ott volt az istentiszteleten. Számunkra így nem találgatások és előítéletek határozzák meg a véleményalkotást, hanem a tények.

A látható és hallható tény az volt, hogy a vezető lelkész kezdő imája közben egy ember megjelent azon a helyen, ahol máskor a kamera szokott állni, és elkezdett kiabálni. Erre a vezető lelkész abbahagyta az imát. Ekkor lehetett hallani, hogy az ember káromkodik. Ekkor a vezető lelkész azt mondta, hogy vezessék ki ezt az embert, mert megzavarja az istentiszteletet, amit a Magyar Köztársaság törvénye véd, és amit ez az ember csinál, az bűncselekmény. Ekkor három férfi próbálta kivezetni, de nekik nem sikerült, mert az nem hagyta magát. Erre egy biztonságis ment oda, aki kivitte a csarnokból a rendzavarót. A többi eseménnyel kapcsolatban nem vagyunk szem- és fültanúk.

Csak megjegyezném, hogy ha pl. a Bazilikában mise közben egy ember felállna és elkezdene káromkodni és szitkozódni, nem gondolom, hogy sokáig hagynák, hogy folytassa, amit csinál. És ha nem akarna kimenni, akkor az ott levő biztonságis akkora erőt fejtene ki vele szemben, amennyi elegendő lenne ahhoz, hogy az az ember az akarat ellenére is elhagyja az épületet.

Természetesen az eseményt a tények ismeretében (az újságíró is szemtanú volt!) csak az nevezi megemlékezésnek, aki tudatosan rágalmazza a gyülekezetet. Így a csarnokban levő több ezer szemtanút sem lehet ezzel megetetni, akármit is mond ez az ember és az újságíró barátja. Ez az eset egyértelműen provokáció volt, ilyet nem lehet nem szándékosan csinálni. Ha valaki Istent tisztelni jön egy helyre, az nem zavarja meg az istentiszteletet durva káromkodással, ráadásul olyan helyen, ahol többszáz gyermek is tartózkodik. Ezért úgy gondolom, hogy a biztonsági személyzet helyesen járt el, mivel a hívők nem káromkodást hallgatni gyűltek össze, hanem Isten beszédét.

Az pedig, hogy teljesen véletlenül volt ott a Magyar Nemzet újságírója, azt szerintem senki nem gondolja komolyan, hiszen együtt jöttek, egymás mellett ültek és egy autóval távoztak, valamint egy Magyar Nemzet újságíró szinte teljesen kizárt, hogy őszinte istenkeresésből érkezzen a Hit Gyülekezetébe, mert ha ezt tenné, sokáig nem maradna a Magyar Nemzetnél. Másrészt, aki tényleg Istent keresi, az nem azzal nyit, hogy rágalmazó riportot jelentet meg, mert tudja, hogy ilyen magatartással nem lehet Isten jelenlétébe bekerülni.

Üdvözlettel.
Mohácsi András