Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

Kedves barátomnak, Magyarba

2006.10.07. 13:31

Amint arról már több ízben is igyekeztelek meggyőzni, semmi harag, semmi személyes december 5-e kapcsán. Esküszöm, semmi bajom Veled, kiváltképp most, amikor szarban vagytok. Nyakig.

Már látom, amint hozod a pesszimista formádat, és helyeselve azt mondod: Valóban, ennél nagyobb szarban, ennél mélyebben nem is lehetnénk.

Ismersz, én ezzel ellentétben bizakodó vagyok, és azt mondom, dehogynem komám! Arra alapozva mondom, hogy most ugyan nyakig vagytok benne, de az utóbbi években nálatok nyaktól felfelé volt szar minden.

Ami nálatok dúl, öregem, az már szex.

Tudom, most érzékeny pillanatodban olvasod ezt a levelet. Felindult és ingerlékeny vagy, mert nem igazán sikerült - az amúgy sikeresnek igérkező - nagy nemzeti hancúrparti. Ami nálatok dúl, öregem, az már szex.

Miközben Európa nyugotibb és nyugodtabb része évek hosszú során azt hitte, hogy Magyarország egy Európához méltó övezet, addig volt jónéhány őshonos, magyar paprikajancsi, aki az egész magyar társadalmat erogén zónaként kezelte. Igen, belértve minden magyar embert. Még Téged is, a Te fejedet is erogén zónának nézték, kedves barátom.

És most fel vagytok háborodva, mert a partnernek korábban volt az orgazmusa. Erre valóban nem volt példa az elmúlt években. Mert, mindig úgy történt, hogy egy kis előjáték, egy kis kényeztetés, egy kis gulyás választások előtt, kiváló szexuális étvágygerjesztő, aztán aktus, majd x-elsz ahová köll, teljesen jól vagy, kiájulsz. Aztán jönnek a választási eredmények, paprikajancsi is kiájul, és mégis te mosod ki a lepedőt. De teszed ezt boldogan, mert nagy numera volt.

Itt meg kell jegyeznem, hogy a december 5-i nagy nemzeti ménage a trois-ban nekünk jutott a történet rosszabbik vége, de ne aggódj. Most csak egy dologra koncentrálj. Évek óta hallgatom a ti magyar piros és nanrancssárga paprikajancsikáitokat. És zokon ne vedd, de nagy marhák vagytok, ha közel húsz éven keresztül nem fejtettétek meg a nagy magyar poltitikai kódrendszert, a nemzeti ENIGMA-t. Pedig rém egyszerű.

Ha paprikajancsi úgy kezdi a mondatát, hogyaszongya: az emberek azt akarják vagy: az embereknek arra van szükségük, akkor abból rendszerint akkora hazugság lesz, mint ide Nagykáta. (És az már akkora távolság, amit te Magyarország jelenlegi határain belül el sem tudsz képzelni.) És az sem tűnt fel Nektek, hogy minden ilyen mondatot általában egy bársonyszékben, tudod olyan bolhagyűjteményben eltepsedve mondanak. És nem veszed észre, mire megy ki a játék. Hát nem is veheted észre, Kedves Barátom, mert amikor a paprikajancsi ültében ilyent mond, te akkor már rég térdelsz. Aztán ismét tálalják a Gulas á la Aphrodisiacot, majd kiájulás, aztán megint te mosod a lepedőt. Ez már népballada.

És Te most csodálkozol, hogy szex után ilyen rossz. Pedig Tőled tudom, hogy szex után mit tesz rendszerint a partner. Hát zavar! És akkor pont Te csodálkozol, mert ezúttal Nektek nem jutott az örömből. Államházastársi orgazmusdeficit, folyó mérlegelésképességi hiány, unkonvergens mozgás az ágyban. Hát van ilyen, most ne háborogj. Ne mondd, hogy Neked nem beszéltek erről. Kedves Barátom. Te, aki Magyarban élsz (látod nyelvművelésből is sokat tanulok Tőled), tényleg benne vagy a slamasztikában. Pedig Te szentül meg voltál győződve, hogy egy héten háromszor van hétvége.

Államházastársi orgazmusdeficit, folyó mérlegelésképességi hiány, unkonvergens mozgás az ágyban.

Ki kell ábrándítsalak. Egy elkúrt numera után, az utolsó hét utolsó hétvégéjének utolsó vasárnap délutánján, kénytelen leszel kikászálódni az ágyból, mert ebédidő van. És meg fogod enni, amit főztél. (De csak lepedőfehérítés után.)

Elfogyott a gulyás. Még a hamisgulyás is elfogyott. Előételnek, levesnek, főfogásnak és desszertnek mind köménymaglevest fogsz enni. Tudod, olyant, amit kevés rántással tesznek az orrod elé, és két kancsi köménymag kergeti egymást a tányérodban, mielőtt bekapnád. És konvergence kénytelen vagy bekapni. Ezzel még nem is lenne semmi baj, de információim szerint találsz majd a terítéken egy kistányért is a koleszterindús köménymagleves mellé. A főúr közli majd Veled, hogy oda köpd a csontot, mert a lokál el kell számoljon vele. Te pedig nem fogod érteni a célzást, mert a levesből még a pirítóskockát is kispórolták. Neked pedig köpni kell. Az elszámolás már csak ilyen szigorú.

Ez már nem is hazugság, ez sokkal több. Ehhez képest decmber 5. semmi, bagatell. Éppen ezért nem is hozakodok elő vele. Tudod, már régóta foglalkoztat a gondolat, hogy nevet változtatok. Mert vezetéknevem miatt az egyik tábor, keresztnevem miatt pedig a másik tábor szívat. Viszont úgy döntöttem, apróságok miatt nem nyavalygok. Most csak arra figyelek, hogy Veled mi történik.

Sajnállak, megesett Rajtad a szívem. Megesik Rajtad a szívem mindahányszor a román médiában, elemzők arról beszélnek, hogy ha Románia nem figyel arra, amit csinál, oda jut, mint Magyarország. És ez igazán fáj nekem. Fájó ezt megérni és megélni. Hogy nem tudok felnézni Rád, hogy román kollégáimnak nem tudok példálózni Veled.

De azért még szeretlek, kedves magyar barátom.