Auguszta
-3 °C
2 °C

Pasaran

2003.08.18. 15:28
Kapcsolódó cikkek (1)
Re: Korrektorblog

Szeva, have,
látom a fotón, te is javakorabeli vagy már, de még fel tudsz háborodni, ami, akárhogy nézzük, életjelenség. Ezért picit irigyellek, de aztán eszembe jut az az idő, amikor még én is a tollam után kapkodtam, ha baromságot, uram bocsá', magyartalanságot olvastam, és nem szeretném, ha visszatérne az a régi idegeskedés.

Ma már ugyanis alapjában megrendült és kifordult medriből a szakmánk. Aki ma újságot csinál, sőt egyáltalán a nyilvánosság elé áll, az nem azért teszi, hogy a semmi helyett valami jót hozzon létre, hanem csak azért, hogy ne legyen csend. Hol van már az az idő, amikor elszégyellte magát az, akit a Magyar Sajtó glosszarovata hibázáson kapott...?

Az RTL Klub Fókuszában azt mondja a csaj, hogy "a nők nemzőképessége", erre összenézünk a feleségemmel, de még meg sem szólalunk, már jön a következő, hasonló értékű lelemény.

Innen nincs kigázolás. Del Medico, Timár György és még néhányan egyelőre tartják a frontot, de utána mi lesz itt? Az Internet ráadásul a rossz helyesírás melegágya, itt már szinte senki sem becsüli a saját gondolatait annyira, hogy rendesen megfogalmazza őket. Néha benézek egyes chatszobákba, hát az agyam eldobom.

Az ex-miniszterelnök mozgalmat indít, Forza Ungheria, és a zászlóra helyesírási hibát akaszt. Hajrá, Magyarország, de még soha, sehol, senkitől sem láttam, hogy a megszólítás előtti vesszőt kitette volna. Mit számít, a hívek így is tódulnak. Ki tudja, mijében él ma a nemzet, mert a nyelvében a jelek szerint nem.

"Itt állunk, kezünkben az európai kultúrával, és nincs kinek továbbadnunk" -- írta Karinthy Ferenc. (Miben is? Házszentelő? Szellemidézés?)

Szép, hogy még suhogtatod a kardodat. Az is szép, hogy Nádasdy simogatja a kis torzszülöttek fejét. Övék a jövő. (Eredetileg úgy volt, hogy a miénk lesz. -- Sándor Gy.)

Üdv,
Révbíró Tamás