Szilárda
-4 °C
2 °C

Halál a Komjádiban

2002.05.26. 15:03
Történik: 2002. júlis 26-án, 8.45-9.30
Helyszín: Komjádi-Császár (állítólag) Sportuszoda
Belépőjegy ára 550 forint.
Külső 50m-es medence. A bejáratnál még nyitva van, valójában a 9 sáv közül 3 edzés miatt lezárva.

8.45
jobb karban lévő 60-as férfi lesz rosszul valahol a 4-es sáv környékén. Uszómester nem sípol, nem ment, a közönség húzza ki, félig. Próbálják élesztgetni, nyomkodni - semmi eredmény.

8.55
egy fehér pólós alkalmazottszerüség áll csípőre tett kézzel és tisztes (kb 15m-es) távolságból figyeli az eseményeket. a közönség soraiból egyre többen nézik mi történt a Sportuszoda Sportorvosa nem mutatja hogy lenne, nem jön azonnal, nem teszi senki hordágyra, és nem viszik be a Sportuszoda jól felszerelt elősegély szobályába, viszont hagyják, hogy a tűző napon a mdence szélén feküdjön miközben a lába még belelóg a vízbe (az a jó, attól is hül)

9.00
A hangosbemondó hangosbemondja, hogy ha van a közönség soraiban orvos, az keresse már fel az úszómestert.

Úszószemüveges nő próbál a betegnek mesterséges légzést adni, más uszónadrégosok a mellkasát nyomkodják. Körülöttük a nép úszik, napozik, a gyerekturnusok úszóedzést tartanak.

9.15.
Fehér köpenyes egyének érkeznek (30 perc alatt) tubusokkal, maszkokkal táskákkal felszerelkezve. 10 percig próbálkoznak mérsékelt lelkesedéssel (hja kérem meleg van, a tűző napon izzik a viacolor.) Vakarják a fejüket. Összecsomagolnak és elmennek Egy idősebb vendég megjegyzi: nem rohamkocsi kellett volna? Itt a szomszédban az Orfi, a Lukács...

9.25.
A fehér pólós alkalmazottszerüség hoz fekete nejlont, letakarja. legalább már nem lóg a lába a vízbe. A helyszíntől 1,5 m-re zavartalanul folyik az uszodai élet, csak a napozok beszédtémája determinált.

Ketten ácsorognak a fekete zsák mellett, de rohadt meleg van, inkább behúzódnak az árnyékba. Ez már úgyse fog szabályellenesen seggeseket ugrálni a medence oldaláról.

9.30
Egyenruhás közegek érkeznek. A hangosbemondó hangosmegkérdi, nem tudja-e valaki, hoagy a "szerencsétlenül járt úr (sic!)" hol hagyta a törülközöjét.

9.35
bemegyek dolgozni a munkahelyemre, legkésőbb 10-re jó ott lenni.

Kérdéseim:
-hogy a francba lehet, hogy egy sportuszodában nincs se orvos, sem más szakszerű elsősegélyt nyújtani képes ember?
-mért nem lehet egy rosszuléttel küzdő embert bevinni egy zárt, hűvös szobába, viszont kinthagyni:
a.) a tűző napon
b.) mutogatni szerencsétlen ember agóniáját mindenkinek
-(Szerintetek) el lesz-e egy ilyen dilettánsan működő intézmény vezetése zavarva a vérbe?

MA

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!