Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Furcsaságok a Vodafone hálózatán

2003.06.27. 12:38
A napokban felhívtam a Vodafone ügyfélszolgálatát, hogy megtudakoljam, mekkora forgalom van eddig mögöttem a GPRS internethasználatom kapcsán. Ugyan elvileg ezt nekem kéne lekérdeznem az egyik számon, de fizetni kéne érte - márpedig nem én korlátoztam le magam, hanem ők engem, és ha már így vagyunk, szerintem a legkevesebb, hogy ingyen mondják meg, mikor kapcsolnak le.

A hölgyike felvilágosított, hogy NINCS 1 GB KORLÁT az előfizetésemen. Majdnem lehidaltam. Felhívtam egy másik ügyfélszolgálatos embert is, biztos ami biztos, és ugyanezt állította. A tapasztalat is ezt mutatja, hiszen már jócskán túl vagyok a 1.5 GB forgalmon ebben a hónapban, és még senki sem szólt rám. A figyelmeztető 800 MB-os SMS-t 5 példányban kaptam meg - egy héten keresztül szinte minden nap egyet -, de letiltás nem történt. Ráadásul azt állítják, hogy senkinek sincs.

A Vodafone az általános szerződési feltételekben azt írja, hogy korlátozhatja. A médiának meg az ügyfeleknek azt mondta, hogy korlátozza - de közben mégsem tette.

Ezt nevezem teljesen korrekt cégnek. Már csak azon gondolkodom, hogyan lehet lepasszolni az előfizetést a borsos kb. 30.000 Ft-ra rúgó hűtlenségi díj kifizetése nélkül.

Bálint Jácint

Két-három napja a szokottnál is használhatatlanabb a Vodafone GPRS, ezért nekiláttam keresni a hírek között, hátha találok valamit erről. Így jutottam az indexes hírhez.

Nem tudom, hogy már üzembe helyezték-e az új "szolgáltatást", de az a gyanúm, hogy igen, vagy legalábbis részben igen. Linuxon használva a következőt lehet tapasztalni:

- egy fikarcnyit sem gyorsult, iptraffal mérhetően ugyanúgy lefele kb. 30 kbit, felfele kb. 11 kbit a maximális sebessége

- a weblapok elérése működik

- bármi, ami nem weblap elérés, teljesen halódik (néha az az érzésem, hogy az összes többi csomag ki van tiltva egy tűzfallal, de aztán egy-kettő mégis átjut: ssh-zni szinte lehetetlen, a leveleim nem jönnek le, nem mennek el, stb.)

GA

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft