János, Pál
20 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Út az Everesthez: a világ egyik legszebb túrája

Az Everest Base Camp Trek a National Geographic szerint a világ egyik legszebb túrája. A Himalája legnépszerűbb útvonala, a legismertebb ikonikus gyalogút, amit a nagy hegymászók nyomában járnak be évente tízezrek, hogy a lehető legközelebb jussanak a Föld legmagasabb hegyéhez. Bejártuk mi is, hogy megmutathassuk milyen.

A magashegyi túráknak általában a legmagasabb ponton van a csúcspontja, nemcsak földrajzi, hanem hangulati értelemben is: az ember felér, körülnéz az óriási térben, átéli a hullámszerűen érkező eksztázist és a végtelen nyugalmat. Nem véletlen a kifejezés: a fellegekben érzi magát. Az Everest Base Camp Trek az a túra, ahol ez az érzés szinte elejétől a végéig jelen van.

A videó elkészítéséhez nyújtott segítséget köszönjük az Eupolisz túraszervező irodának. A Blitzwolf powerbankot és napelemes töltőt a rendeljkinait.hu biztosította a forgatáshoz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!