Müller Cecília: A budapesti korlátozások fenntartását a fertőzöttek száma indokolja

Budapesten van a legtöbb fertőzött, akkor is, ha nem számítjuk az idősotthonok fertőzöttjeit, ezt válaszolta az országos tisztifőorvos, amikor arról kérdezték, hogy mi indokolja a korlátozások fenntartását a fővárosban és Pest megyében. Müller szerint ez nem meglepő, hiszen a főváros a legsűrűbben lakott terület hazánkban.

A TISZTIFŐORVOS BÍZIK ABBAN, HOGY MAGÁBAN A VÁROSBAN (TEHÁT A NEM KÓRHÁZI ÉS IDŐSOTTHONI KÖZÖSSÉGEKBEN), A VÁROS LAKOSSÁGÁBAN IS CSÖKKEN A FERTŐZŐDÉSEK SZÁMA, ÉS ENNEK ISMERETÉBEN LEHET MAJD MEGHOZNI A TOVÁBBI INTÉZKEDÉSEKET.


A szülőknek semmi okuk aggodalomra, a dolgozók számára biztosítják a gyermekek felügyeletét, mondta az országos tisztifőorvos, aki szerint az óvodákban és a bölcsődékben dolgozók is biztonságos feltételeket teremtenek. 

A GYERMEKEK LÉNYEGESEN KEVÉSBÉ ÉRINTETTEK A VILÁGJÁRVÁNYBAN, POPULÁCIÓS SZINTEN NEM JELENTENEK VESZÉLYT

– jelentette ki Müller. Azt is hangsúlyozta, hogy csak a teljesen egészséges gyerekek mehetnek most óvodába és bölcsődébe. Szerinte a „picik” esetében az a legfontosabb, hogy a személyi higiéniás óvintézkedéseket megtanulják – Müller például a megfelelő kézmosás és a helyes orrfújás rejtelmeit részletezte.

Szó volt még szellőztetésről, érintésmentes fogócskázásról, a játékszerek rendszeres, mindennapi fertőtlenítéséről, az ágyneműk tisztításáról és arról is, hogy az operatív törzs nem javasolja, hogy a gyerek az otthoni „nyunyókáját” behordja az óvodába vagy a bölcsődébe.


Az operatív törzs május 13-i tájékoztatója.


A sajtótájékoztatót ismertető összefoglaló cikkünket itt olvashatja.

Az MTVA adását az RTL Klub segítségével közvetítjük.