Antal, Antónia
-6 °C
-2 °C

Jordán Adél: Böbe és a horgászbot

A mai meséből kiderül, hogy mikor csinál valaki jó sok butaságot.

A mai mesélőnkről:

Jordán Adél nevét is biztosan mindenki ismeri, a színésznő 2006 óta tagja a Katona József Színház társulatának, de a filmes munkássága miatt is rengetegen ismerhetik. Pályájára jellemző, hogy a nagyon szűk körnek szóló alkotásoktól kezdve a nagyon széles közönségnek szántakig vállal szerepeket, így például játszott az uristen@menny.hu-ban, de a Megdönteni Hajnal Tímeát című filmben is.

Mi az a Mesemondó?

Felkértünk egy sor ismert színészt és zenészt, hogy olvassanak fel nekünk régi diafilmeket, amelyek sokszor még magukon viselik az előző rendszer lenyomatait néhány elejtett félmondat, szokatlan narratíva vagy éppen nagyon didaktikus üzenet formájában.

De persze olyan diafilmek is készültek szép számmal a magyar diafilmgyártás százéves történetében, amelyek művészi rajzokkal, kedves vagy éppen nagyon is véres történetekkel igyekeztek lekötni a mesékre váró gyerekeket.

Válogattunk mindenféléből, úgyhogy lesz itt minden, hercegnők, állatok, furcsa és vicces mesék, meg persze rengeteg tanulság!

Ha megnéznétek a többi mesét is, ide kattintsatok!

mozi fekvo 2het.png

Ha ti is akartok otthon diázni: www.diafilm.hu. További hangosított diafilmeket pedig ezen a Youtube-csatornán nézhettek.