wcikkek

Madonna kimondta a boldogító igent

Diszkrét esküvő a skót felföldön

2000. 12. 23., 15:53 | Frissítve: 2000. december 23., szombat 17:53

Mintegy félnapos késleltetéssel az esküvő után végre az egész világ fellélegezhet – a nambervan popdíva valóban összeházasodott a kortárs angol gengszterfilmek fenegyerekével.

Azoknak, akik netalán csontig rágták volna a körmeiket, szombaton Susan Brown lelkésznő jelentette be hivatalosan a kamerák előtt, hogy igen, valóban összeeskette Louise Veronica Ciccone-t, alias Madonnát és Guy Ritchie-t Skócia északkeleti partjainál. A skót egyház tiszteletese egyéb információt nem hintett el a gótikus Skibo-kastélyban, a legszigorúbb biztonsági intézkedések között megrendezett esküvőről.

Az esküvő helyszíne
A hétezer hektáros birtokot az amerikai popdíva biztonsági õrök seregével megerõsített testõrsége õrzite, ezért az idegesen toporgó, átfagyott újságírók még a hajnal öt fele szállingózni kezdő vendégektől sem kaphattak megerősítést, hogy akkor most tényleg megtörtént-e az év esküvője.

A szigorú biztonsági szabályok ellenére Madonna négy hónapos kisfiának csütörtök esti keresztelõje után Dornochban két személyt is õrizetbe vett a rendõrség. Egyikükre, egy Dél-Angliából származó munkanélkülire, aki valószínûleg a skóciai zimankó elõl keresett menedéket a templom falai között, a katedrális biztonságára vigyázó rendõrök bukkantak rá a keresztelõ után.

A Dornochba betelepedett több mint ötszáz újságíró, fotós és operatõr szinte egyfolytában ingázott a helyi önkormányzati hivatal, a kastély, a közeli Inverness repülõtere és a környékbeli udvarházak, fogadók között, hogy a páratlan vendégsereget, a hazai és a külföldi film- és popvilág képviselõit - köztük Stinget, Gwyneth Paltrow-t, Ruppert Everettet, George Clooneyt, Robin Williamst, Brad Pittet - lencsevégre kaphassa.

A jegyespár Roccoval
Az anyakönyvi hivatalnál a fotósok nem jártak szerencsével, mert az esküvõ kihirdetésérõl szóló igazolásokat az ifjú pár a szokásokkal ellentétben nem személyesen vette át az esküvõ elõtt, hanem a kastélyba küldték nekik.

Bár Madonna katolikus, a szertartás a protestáns egyház és a helyi skót hagyományok szerint zajlott, Brown lelkész az ifjú párra bízta esküjük megfogalmazását. Az õsi skót családból, a MacIntosh klánból származó võlegény például ragaszkodott ahhoz, hogy a kézfogón adózzon háborús hõs nagyapja, Stewart Jack Rith emlékének, aki az elsõ világháborús szolgálataiért magas kitüntetést kapott, és a második világháborúban Dunkirknél halt hõsi halált.

Az ifjú pár öltözéke is hagyománytisztelõ volt. Stella McCartney, a párizsi Chloe divatház tervezõje a gótikus környezethez illõ, gótikus hatású, krémszínû selyembrokát ruhát készített, és hozzá egy 1910-ben készült, gyémánt karkötõt bérelt a londoni New Bond Street egyik neves ékszerészétõl.

Guy Ritchie a MacIntoshok zöld alapon piros-sárga-kék kockás skótszoknyáját viselte térdharisnyával, shetlandi gyapjúból készült zöld zakóval és Stewart nagypapa 1916-ban készült bõrövével. Madonna barátnõje és kedvenc ruhatervezõje Donatella Versace készítette a nyoszolyólány, Gwyneth Paltrow ( Shakespeare szerelmei ) ruháját és azt az estélyi ruhát, amelyet Madonna az éjfél utáni táncmulatságra öltött.

hirdetés
hirdetés