(c) 2002 Index.hu Rt. Minden jog fenntartva.
VISSZA
Megválik Mariah Carey-től az EMI

Megválik Mariah Carey-től az EMI lemezcég - jelentették be a kiadómogul képviselői a londoni tőzsdén, szerdán. A sokáig cáfolt hír már hónapokkal ezelőtt felröppent, amikor kiderült, hogy az énekesnő saját filmjéhez írt Glitter című albuma a vártnál jóval rosszabbul fogy. A 31 éves amerikai énekesnő 28 millió dolláros (közel 8 milliárd forint) kártérítést kapott a lemezkiadótól a szerződés felbontásáért.

veniko (veniko@mail.index.hu)
2002. január 23., szerda 14:22Egy év után megválik Mariah Carey popdívától az EMI lemezcég - jelentették be szerdán a cég képviselői a londoni tőzsdén. Az énekesnő az EMI tulajdonában lévő Virgin Records-szal egy 70 millió brit fontra (27 milliárd forint) becsült szerződést kötött négy albumra.

A Glitter a régi siker egytizedét hozta

A szerződés első lemeze, a Glitter, mely a szeptemberben bemutatott azonos című film zenéje, csupán kétmillió példányban kelt el világszerte, ami csupán egytizede az 1993-ban kiadott nagy sikerű albumnak, a Music Box-nak. (Mariah akkor a Sony énekesnője volt, de miután elvált annak tulajdonosától, Tommy Motollától, kilépett a Sony-tól is.) Az EMI nemrégiben David Bowie rocklegendától is megvált. A kiadó mostani vezető "arcai" között találjuk Robbie Williams-t és Kylie Minogue-t.

Pszichiátriai intézetbe utalták az énekesnőt

Az első pletykák már hónapokkal ezelőtt felröppentek, ám a kiadó rendszeresen cáfolta azokat. Az énekesnő a szerződés értelmében 28 millió dollár (közel 8 milliárd forint) kártérítést kap.

A 2001-es év úgy tűnik nem bizonyult túl sikeresnek a 31 éves amerikai énekesnő számára: a Glitter sikertelensége után augusztusban egy pszichiátriai intézetbe is beutalták kimerülés miatt. Életrajzírója azonban tagadta azokat a pletykákat, mely szerint Carey öngyilkosságot kísérelt volna meg.

Az énekesnő betegsége és a Glitter sikertelensége miatt a hasonló című film bemutatóját majd promóciós körútját is el kellett halasztani. Vége

az oldal tetejére