HysteriaWanted.index
hírek
hírek
interjúk
interjúk
cikkek
cikkek
topten
topten
index
index


Jay-Z : Vol.2. Hard Knock Life ::: A leghúzósabb - címadó - slágert maga Mark The 45 King csinálta, akinek köztudottan aranyból van a keze.
Sex Pistols cuccok árverésre
szeptember 11. 14:35
[NME] Ritkaságszámba menő Sex Pistols cuccok kerülnek árverésre Londonban szeptember 20-án a neves Sotheby's aukciós házban. Többek között olyan ritkaságok kerülnek kalapács alá, mint a zenekar (egyébként elmaradt) 1978-as Screen On The Green koncertjének és 101-es klubban adott fellépésének szórólapja illetve a Pistols-manager és a kult-divattervező, Vivenne Westwood akkori, Sex nevű boltjának néhány sajátos korabeli ruhakölteménye, például Johnny rotten Anarchy feliratú pólója.+Sotheby's

Depeche Mode
szeptember 10. 18:47
[Index] 2001. szeptember 12. Kisstadion
Már tudjuk, hogy teltház lesz a Kisstadionban, talán még szégyellnénk is magunkat, ha nem így lenne, hiszen köztudomású, hogy a legfanatikusabb és legmasszívabb Depeche Mode rajongótábor Magyarországon található, köszönhető ez a PeCsában az idők kezdete óta működő fan clubnak. Ezért igen nehéz dolga lesz annak, aki be szeretne jutni, talán a vidéki irodákban visszamaradt jegyekbe öntheti bizodalmát, vagy a jegyüzérekbe.
+Depeche Mode

Business, Murphy's Law, Spitvalves
szeptember 10. 18:32
[Index] 2001. szeptember 11. Wigwam
Aki látni szeretné, milyen egy igazi angol punkzenekar, amelyik az 1980-as második punkhullámot reprezentálja, annak a budapesti Wigwamban van a helye. Igazi street-punkot kap huszonegy év időeltolódással, de ugyanolyan lendülettel. Mickey Fitzék biztos eljátsszák a kihagyhatatlan Harry Mayt, könyörtelenül bemutatják az Epitaph-nál megjelent legújabb lemezüket, a No Mercy For You-t, majd felisszák a szervező Tizedesék által összegyűjtött borzasztó folyadékmennyiséget. Hogy teljes legyen a szellemi élmény, az angol őspankok mellett kapunk még HC-t az amerikai Murphy's Law-tól és ska-core-t a Spitvalvestól.
+WIGWAM

Sting - koncertalbum
szeptember 10. 16:02
[Billboard] Koncertalbum rögzítésére készül Sting. Az "_on such a night" című lemezt szeptember 11-én kedden veszik fel 150 fős meghívott közönség előtt egy olaszországi, Tuscany-ban található villában. A lemez - melyhez DVD is kapcsolódik majd - november 20-án jelenik meg. Úgy tűnik egyébként, hogy Sting koncertalbumok készítésekor ragaszkodik a "night" szóhoz, hiszen szólókarrierjének korábbi koncertlemeze a Bring On The Night címet viseli. Talán ennél is érdekesebb hír, hogy - bár csak egy este erejéig és nem hivatalos jelleggel - de újra együtt muzsikál majd az egykori Police három tagja. A különleges eseményre Sting közelgő szülinapi buliján, a marokkói Marrakeshben kerül majd sor. "Mindhárman ott leszünk és inni is foguk, úgyhogy minden bizonnyal zenélünk is majd" - nyilatkozta Stewart Copeland dobos. Sting, Stewart Copeland és Andy Summers utoljára egy hasonlóan nem-publikus rendezvényen, Sting és Trudie Styler 1992-es esküvőjén muzsikáltak legutóbb együtt. +Sting honlapja

Mariah Carey - újra kórházban?
szeptember 10. 15:55
[MTV] A New York Daily News értesülése szerint Mariah Carey ismét pszichiátriai kezelésre szorul. Az újság - melynek híre meg nem nevezett forrásra támaszkodik - azt állítja, hogy énekesnőt, akit júliusban idegösszeroppanás miatt már kezeltek, a los angelesi UCLA Medical Center pszichiátriai osztályán ápolják. Bár sem a kórház szóvivője, sem Carey szóvivője nem erősítette meg a hírt, az biztos, hogy a sztár lemondta szeptember 14-i Jay Leno Show-beli fellépését. E hírhez kapcsolódik, hogy az énekesnő korábbi kezelése miatt elhalasztott új Mariah Carey album, a Glitter kedden jelenik meg, míg az azonos című film - melynek Carey az egyik főszereplője és melynek az új Carey-album a filmzenéje - szeptember 21-én kerül bemutatásra.+Mariah Carey hivatalos oldala

Chemical Brothers - az utolsó simítások
szeptember 10. 15:45
[MTV] A hírek szerint az utolsó simításokat végzi a Chemical Brothers készülő új, negyedik albumán. A még cím nélküli, készülő lemez az előirányzottak szerint 2002. tavaszán jelenik meg és olyan vendégénekeseket vonultat majdan fel, mint Richard Aschroft vagy a Chemical-együttműködésben már nem újonc Beth Orton. A duó, ahogy arról már hírt adtunk, néhány új felvételt már köröztetett haver-DJ-k között, ráadásul az It Began In Afrika című szám annyira bejött, hogy abból Chemicals-ék Electronic Battle Weapon V fedőnéven nyomattak is néhány példányt, melyeket többek között Pete Tongnak, Danny Tenagliának, Fatboy Slimnek és Paul Oakenfoldnak juttattak el. Az It Began In Afrika egyébként az új albumot megelőző első kislemez lesz.

Lennon rajzok Londonban
szeptember 7. 14:26
[NME] Halandó által eddig még sosem látott, ritkaságszámba menő John Lennon rajzokat állítanak ki szeptember 7-től Londonban. A 13 alkotást Lennon özvegye, Yoko Ono bocsátotta a Chelsea Harbourben megrendezésre kerülő, John Lennon képzőművészeti munkáit bemutató, ingyenes kiállítás szervezőinek rendelkezésére.

Aaliayah a lemezlisták élén
szeptember 7. 14:25
[NME] Ahogy lenni szok, most is úgy van. A tragikusan elhunyt fiatal énekesnő, Aaliyah júliusban megjelent harmadik albuma 12 nappal a baleset után az Egyesült Államok albumlistájának élére került. A cím nélküli album korábban a lista második helyéig jutott, ám a baleset után újabb 305.000 amerikai állampolgár érzett késztetést arra, hogy Aaliyah-lemezt vásároljon.

KLF - titokzatos új album
szeptember 7. 14:24
[NME] Nagy-nagy titokzatosságok terjengnek egy bizonyos új KLF-lemez körül. Az elmúlt hetekben több brit zenei sajtótermékhez is érkezett egy The KLF - Live On Stage című albumelőzetes példány (borító nélküli, úgynevezett "lehallgató" lemez), ám azzal összefüggésben, hogy már az elmúlt években is rengeteg KLF-kalózlemez forgott közkézen és, hogy a médiamanipulációiról közismert, jópár éve nem létező KLF egy-egy rövidebb fellépéstől eltekintve valójában sohasem adott koncerteket, többen is gyanakodni kezdtek, hátha valami trükk van dologban. Az inkriminált album egyébként 13 jól ismert KLF számot tartalmaz és az elküldött példányokon a KLF által korábban használt katalógus név aktuális számmal ellátott változata, a Jams CD11 szerepel. "Valaki más rakhatta össze ezt a lemezt. Beszéltem Jimmyvel (a KLF egyik tagja, Jimmy Cauty - a szerk.), aki cáfolta, hogy neki vagy Bill Drummondnak (a KLF másik fele - a szerk.) köze lenne ehhez a lemezhez." - nyilatkozta a duó szóvivője. A KLF egyébként évek óta inaktív, ám Drummondék két alkalommal The K Foundation és 2K néven vissza-visszatértek.

MTV Video Music Awards
szeptember 7. 14:22
[NME] Kezdjük ott, hogy Fatboy Slim vitte a bankot - Norman Cook alias Fatboy Slim 6 díjat söpört be a Spike Jonze rendezte Weapon Of Choice című számának klipjével. A new yorki Metropolitan Operában rendezett díjátadó rendezvényen az angol tánczene-guru klipje a Legjobb, áttörést jelentő klip, a Legjobb rendezés, a Legjobb koreográfia, a Legjobb Art Direction (mondjuk: művészeti koncepció), a Legjobb vágás és a Legjobb filmfelvétel díját kapta. Díjakat kapott a Aguilera-Lil Kim-Mya-Pink-féle Lady Marmalade, mint az Év klipje és az 'N Sync Pop című számának klipje, - mely elnyerte a nézők díját is - mint a Legjobb együttes-klip, a Legjobb pop-klip és a Legjobb dance klip. A díjkiosztón amúgy nagyobb feltűnést Britney Spears bírt kelteni, aki egy élő kígyóval testén vezette elő I Am A Slave For You című számát, de jegyezzük meg azt is, hogy a már említett 'N Sync színpadi produkciója végén az ifjú táncisták mellé felbaktatott a mostanság éledező és éppen évfordulós szuperkoncertjére készülő Michael Jackson.

A díjak teljes listája:

Az év klipje - Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink: Lady Marmalade
A legjobb férfi klip - Moby ( és Gwen Stefani): South Side
A legjobb női klip - Eve (és Gwen Stefani): Let Me Blow Ya Mind
A legjobb együttes klip - NSYNC: Pop
A legjobb rap klip - Nelly: Ride Wit Me
A legjobb R&B klip - Destiny's Child: Survivor
A legjobb hip-hop klip - OutKast: Ms. Jackson
A legjobb dance klip - 'NSYNC: Pop
A legjobb rock klip - Limp Bizkit: Rollin'
A legjobb pop klip - 'NSYNC: Pop
A legjobb, új előadótól látható klip - Alicia Keys: Fallin'
A legjobb filmzenés klip - Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya, Pink: Lady Marmalade
A nézők díja - 'NSYNC: Pop
Áttörést jelentő klip - Fatboy Slim: Weapon of Choice
A legjobb kliprendezés - Fatboy Slim: Weapon of Choice
A legjobb klip-koreográfia - Fatboy Slim: Weapon of Choice
A legjobb, klipben látható speciális effekt - Robbie Williams: Rock DJ
A legjobb art direction (művészeti koncepció) - Fatboy Slim: Weapon of Choice
A legjobb vágás - Fatboy Slim: Weapon of Choice
A legjobb filmfelvétel - Fatboy Slim: Weapon of Choice
Az MTV2 díja - Mudvayne: Dig


Courtney Love - Cobain-kiállítás
szeptember 7. 14:21
[NME] Kiállítást kíván szervezni Londonban néhai férje, Kurt Cobain, nem-zenei témájú művészi alkotásaiból az ambiciózus özvegy, Courtney Love. A kiállításon a néhai Nirvana-vezér festményeit, szobrait és összegyűjtött írásait állítanák ki. Mint arról már hírt adtunk, az ősszel jelenik meg a Nirvana Nevermind című albumának évfordulós újrakiadása és a Cobainől írott biográfia, a Heavier Than Heaven: A Biography of Kurt Cobain, melynek szerzője Charles R. Cross Courtney Love engedélyével betekintést nyerhetett Cobain (ugyancsak kiállítani tervezett) naplóiba.

John és Yoko vodka kampányban
szeptember 7. 14:20
[NME] Az ismert svéd vodka cég, az Absolut, amerikai piacra komponált kampányában akarja felhasználni John Lennon és Yoko Ono legendás, az Unfinished No. 1: Two Virgins című Lennon-album borítóján látható meztelen fotóit. A cég - a hírek szerint - kampányában más lemezborítókat is be fog dobni, márkáját reklámozandó.

REM - 16 tonnát nyom
szeptember 7. 14:19
[NME] Nyilatkozata szerint már több tonna új matériát írt az REM leendő új albumához a zenekar gitárosa, Peter Buck, ráadásul azt is bemondta, hogy "inkább előbb, mint utóbb" szeretné, hogy társaival stúdióba vonuljanak és rögzítsék az új számokat, ugyanakkor hozzátette, hogy nem szeretné ráerőltetni a többiekre idei stúdiózást. "Rengeteg zenét írtam a közelmúltban és szeretnék új irányokba menni. Nem is tudom. Szeretném ha inkább előbb, mint utóbb mennék stúdióba. Mindenesetre nem igazán jöttem elő ilyen ötlettel, mert már többször is megtörtént, hogy olyasmit mondtam a többieknek, hogy 'Írtam ennyi meg annyi új dalt, gyerünk, dolgozzunk' és akkor ők csak néztek és annyit válaszoltak, hogy 'Nem most fejeztük be épp a munkát?'. Nem erőltetem a felvételeket, ugyanakkor azt gondolom, hogy jó, ha van rendszeresség a tevékenységeinkben és az egész nem fordul át egyfajta hobbivá és megmarad fontos dolognak." - nyilatkozta Buck, aki elmondta, hogy az új dalkezdemények között fele-fele arányban vannak "popos" és "borultabb" dolgok. Az REM tagsága egyébként őszre európai promóciós koncertturné tervét fontolgatja, ám a hírek szerint még az is elképzelhető, hogy a promó-túrából rendes turné kerekedik.

Periferic Music Festival - 2001. szeptember 15. MOM
szeptember 6. 10:26
[Index] A Periferic Records minden évben megrendezi a kiadót reprezentáló előadók mini seregszemléjét, amelyen idén három zenekar fog fellépni a MOM-ban szeptember 15-én 20 órai kezdettel. A nemrég új lemezzel jelentkező - és a Wanted olvasóinak jól ismert - ColorStar Via La Musica című lemezét mutatja be. A kortárs művészeti ágak határmezsgyéin mozgó experimentalista énekművésznő, Ágens ezúttal az improvizatív zenét játszó Bálványos Társulattal (Bálványos Judit: altszaxofon, Jávorka Ádám: brácsa, Varga Zsolt: tenorszaxofon) igyekszik teljessé tenni igen egyéni előadását - a Diamanda Galás-hasonlatokat pedig felejtsük végre el vele kapcsolatban. A harmadik fellépő a népzene és a dzsessz dresch-i grencsói stb. újraértelmezésén haladó Ágoston Kollektíva, akikről legutóbb az a hír járta, hogy a tavaly a PeCsában már bemutatott Kispál-átdolgozásokat lemezre veszik.

System of A Down - Zavargás Los Angelesben
szeptember 6. 10:24
[VH1] Hat embert vettek őrizetbe azon a Los Angeles-i hétfő estén, amikor a System of A Down új, Toxicity című lemezét mutatta volna be egy ingyenes szabadtéri rendezvényen. A nú metál egyik legeredetibb zenekarára ugyanis többen voltak kíváncsiak, mint ahányan befértek a Schrader Boulevardon elkerített területre, ahová a várt 3000-3500 helyett több mint 7000 felspanolt rajongó érkezett. A rendezőség, a rendőrség, és a tűzoltóság úgy vélte, hogy biztonsági okokból ekkora helyen, ennyi nézővel nem lehet megtartani a koncertet, ezért lefújta a bulit. A SOAD ennek ellenére megpróbált kompromisszumra jutni a rendezőséggel, hogy lejátszana egy 20 perces blokkot, de nem sokkal délután 5 előtt a kinnrekedtek megrohamozták a bejáratot és közelharcba keveredtek a biztonságiakkal. A rendezők túl veszélyesnek ítélték a helyzetet, ezért nem engedték meg, Serj Tankian énekesnek, hogy bejelentse a koncert elmarad. Éppen ezért még majd egy órát várakozott a pattanásig feszült tömeg. Végül akkor szabadult el teljesen a pokol, amikor a zenekari logó lekerült a színpadról. A feldühödött rajongók törni-zúzni kezdtek, megrongálták a zenekari cájgot, köztük John Dolmayan dobos vadonatúj felszerelését, betörték autók, üzletek üvegeit, mindent, ami útjukba került.

frissebb hírek
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80
korábbi híreink
+ Goldie a Vigadóban

Goldie korábbi B-Boy és graffitiművész státuszából lépett át a kilenceves évek elején a drum'n'bass/jungle színtérre. Az utóbbi években vált kultsztárrá, intenzíven színészkedik is (Blöff, Mindenki a napra tör, stb.).
+ 'Mosolyogjunk együtt és csináljunk szép világot magunk köré'

Öt évvel ezelőtt indult be a máig is unikumnak számító Egy Kiss Erzsi Zene a hangművész Kiss Erzsivel a középpontban, aki énekelt nyelvi leleményeit az év végén megjelent Deladela című második lemezén is közreadta.
+ Ismerős ismeretlen

Mint a mesében: a kultúra/zene értékeire érzékenyen reagáló újságíró felfigyelt a New Coat of Paint című Tom Waits-feldolgozásalbumon szereplő amerikai Eleni Mandell énekesnőre.
+ Lovasi András, a hegyről

Szólólemezzel jelentkezett a Kispál és a Borz énekes-bőgőse, akivel Uj Péter, készített interjút.
+ Interjú Lakival, a Cinetrip alapító-szervezőjével

A Cinetrip megszüntéről az alapító-főszervezővel, Lakival beszélgettünk.
+ Habib Koite - Tradicionálist modernné

"Önmagában képes megőrizni és megújítani Mali kulturális örökségét." "Kétségkívül az afrikai kontinens legnagyobb meglepetése."
+ Chuck D az MP3-ról

Chuck D, a Public Enemy rapformáció egyik alapító tagja az egyik legelső volt, aki elfogadta az internetes zeneterjesztést, így az MP3-mozgalomnak is egyfajta emblematikus figurájává vált.
+ Grammy-díjak

Helyi idő szerint szerda este 44. alkalomal osztották ki a Grammy-díjakat.
+ Népszerű kiscsávók

"Rondák voltak, és csajokat akartak," emlékszik vissza egyikük anyukája a kezdetekre.
+ Megválik Mariah Carey-től az EMI

A 31 éves amerikai énekesnő 28 millió dolláros (majdnem 8 milliárd forint) kártérítést kapott a lemezkiadótól.
+ Örmény törvény

Ismerjük akkor most meg egy kicsit közelebbről a modern metal egyik legeredetibb zenekarát, az amerikai örményekből álló System of a Downt.
+ Diszkográf - Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne hatévi viszonylagos kussolás után elkészítette tizenharmadik, Down to Earth cimű sorlemezét.
Incubus ::: Morning View
Fanfare Ciocarlia ::: III.
Ryan Adams ::: Gold
Lovasi András ::: Bandi a hegyről
Seefood ::: When Do We Start Fighting
Sofa Surfers ::: Encounters
Eleni Mandell ::: Thrill
Sting ::: All This Time
+ E heti toplisták
Impresszum | Hirdetési árak
© 2000 Index.hu Rt, Wanted