HysteriaWanted.index
hírek
hírek
interjúk
interjúk
cikkek
cikkek
topten
topten
index
index


Jay-Z : Vol.2. Hard Knock Life ::: A leghúzósabb - címadó - slágert maga Mark The 45 King csinálta, akinek köztudottan aranyból van a keze.
Spiritualized - dokumentumfilm
szeptember 5. 12:26
[NME] Dokumentumfilm készült az angol Spiritualized szeptember 17-én megjelenő Let It Come Down című új albumának elkészítéséről, egészen pontosan az album stúdiófelvételeiről. A filmet az angol Channel 4 szeptember 19-én tűzi műsorára.

Tupac - Michael Jackson sample
szeptember 5. 12:24
[NME] Michael Jackson Liberian Girl című dalának hangmintáját is tartalmazza Tupac Shakur október 15-én megjelenő Letter 2 My Unborn című újabb poszthumusz kislemezdala, mely az Until The End Of Time című albumról kimásolásra kerülő utolsó Tupac-cucc.

Waterboys - új album, új dobos
szeptember 5. 12:22
[Index] Szeptember 24-én új albummal jelentkezik a Mike Scott vezette, a tavalyi évben A Rock In The Weary Land című albumával reaktiválódott Waterboys. Az album dalai a hírek szerint a legendás zenekar még legendásabb Fisherman's Blues című albumának felvételei körül, 1986-87 magasságában születtek, ám csak most kerültek felvételre. A Waterboys website-ján olvasható közlemény szerint a Too Close To Heaven című új album "a klasszikus Mike Scott/Steve Wickham/Thigpaulsandra-féle klasszikus Waterboys hangzást hozza majd". Hír még hogy, augusztus vége óta ismét az a Jay Dee Daugherty ül a Waterboys dobszerkója mögött, aki annak idején a Patti Smith Group dobosa volt, és aki régebben, - például az említett Fisherman's Blues idején - már volt az egyébként sűrűn fluktuálódó összeállítású Waterboys tagja. +Waterboys

Aaliyah - újabb részletek a balesetről
szeptember 4. 17:36
[Billboard] Repülési szakértők és a Cessna gyár munkatársai szerint a gép túlterheltsége okozhatta az Aaliyah-t és stábját szállító Cessna repülőgép augusztus 25-én a Bahama-szigeteken bekövetkezett balesetét. Az ügyben nyilatkozó szakértők - többek között a Cessna Aircraft Co. képviselője - szerint a Cessna 402B típusú gép egyfelől a megengedettnél (a pilótával együtt 6, maximum 8 fő) több utast (9 főt) szállított fedélzetén, másfelől a biztonságos felszálláshoz szükséges 6300 fontnál sokkal többet nyomott. A Cessna 402-es gép önmagában 4117 fontot nyom, így - a független szakértők szerint - a biztonságos felszálláshoz még körülbelül kicsit több mint 2000 font súly (beleértve az utasokat is) kerülhetett volna a fedélzetre. A tragikus felszállás előtt a gép, az énekesnő és stábja által a fedélzetre vitt felszerelés és a feltankolt üzemanyag együttes súlya - az utasok összsúlya nélkül - 5495 font volt. Hivatalos szakértői vélemény e pillanatig még nem született.

Rémember a Making Music-ban
szeptember 4. 17:32
[Index] Pozitív hangvételű kritika jelent meg a Rémember zenekarról az angol Making Music magazin múlt havi számában. A magyar srácok az ötös skálán négy pontot kaptak (míg a többi feltörekvő angol zenekar közül csupán egy érdemelt ki fél ponttal jobbat). A cikkben kiemelték a Rémember zenéjének sokszínűségét, a profi produkciós munkát és a céltudatosan kialakított, egyéni hangzásvilágot. Az eset érdekessége, hogy az értékelés egy 1999-ben elküldött anyag kapcsán született és a közölt fotó is akkori.

Pulp - cím nélküli az új lemez
szeptember 4. 17:32
[NME] A Pulp zenekar hosszas tanakodás után végül is az előzetesen tervezett Pulp Love Life helyett a Pulp címet adta október 29-én megjelenő 11 dalt tartalmazó új albumának, melynek produceri munkálatait a zenekar mellett, a legendás balladista, Scott Walker végezte. A könnyűzene nagy álmoskönyve szerint a címnélküli (az adott zenekar nevével azonos című) albumok általában egy zenekar nagy újrakezdését jelzik és ez a régi igazság a Pulp esetében sem tűnik teljesen alaptalannak, hiszen Jarvis Cocker és csapata legutóbb 1998-ben, azaz majd négy éve jelentkezett nagylemezzel.

Lovasi András - részletek a készülő szólólemezről
szeptember 4. 17:32
[Index] A héten kezdődnek és október közepén fejeződnek be a Kispál és a Borz-frontember, Lovasi András szólólemezének munkálatai. A lemez, melynek címe Lovasi szerint szinte egész biztosan Bandi a hegyről lesz és, amely az eddigi variánsokkal ellentétben Lovasi András nevén fut majdan, 12 új számot fog felvonultatni. A lemez megjelenése október végére várható, ám arról, hogy a lemezt melyik kiadó jelenteti meg (vagy, hogy az magánkiadásban lát-e napvilágot) Lovasi még nem tudott pontos információval szolgálni.

Eminem és Michael Jackson - közös
szeptember 4. 17:32
[NME] Most kapaszkodjunk: angol sajtóértesülések szerint Eminem is fellép Michael Jackson szeptemberi 7-i jubileumi koncertjén, ám a hírek arról nem szólnak, hogy mi is lesz az együttműködés tárgya, azaz, hogy mi a fenét is adnak elő együtt a színpadon. Ellenben és egyébként az viszont már ziher, hogy az 'N Sync nevű amerikai fiúcsapat a jeles esemény alkalmából reaktíválódott Jackson 5-val közösen vezeti elő a táncos-dalos kedvű Jackson-család Dancing Machine című számát.

Emma Bunton - turbó
szeptember 3. 12:37
[NME] Az A1 nevű popformációval tervez momentán még hipertitkos közös projektet a bociszemű Baby Spice, Emma Bunton. Bunton kisasszony azér' agyal olyan fene nagyon karrierjének felturbózása tárgyában, mert, miként arról a hírek tudósítanak, lemezszerződése igencsak gyenge pozícióban vagyon, minekután szólóalbuma nem nagyon akar fogyogatni.

Matchbox Twenty - korai dalok kiadása
szeptember 3. 12:37
[MTV] Majd 5 esztendőig jogi csűrcsavar után, október 9-én megjelenik az az album, melyen a Rob Thomas vezette Matchbox Twenty elődzenekara, a Tabitha's Secret (több későbbi Matchbox Twenty dalt, - többek között a 3 A.M. és a Dear Joan című számokat - tartalmazó) egyetlen komplett stúdióanyaga hallható. Az album producere Jay Stanley, aki 1995-ig, a nevezett zenekarban együtt muzsikált a ma Matchbox Twenty-s Rob Thomas-szal, Brian Yale-lel és Paul Doucettel. Bár az album a volt zenésztársak áldásával jelenik meg, a megjelenés körüli jogi kavarban azok kikötötték, hogy az album reklámjaiban semmilyen formában nem fordulhat elő a már világhíres utódbanda neve. Rob Thomas-é persze ott figyel a borítón.

Grand Royal - saját kardjába
szeptember 3. 12:37
[VH1] Pénteken "bezárt", azaz beszüntette működését a Beastie Boys tagsága által alapított és vezetett Grand Royal lemezkiadó. A tulajdonosok a döntést szervezeti problémákkal, csökkenő pénzügyi aktívummal, azaz bevételi hiánnyal és a rendkívül rossz lemezipari helyzettel indokolták. A Grand Royal - mely többek között olyan zenekarok lemezeit gondozta, mint az At The Grive-In, a Luscious Jackson és a Beastie Boys - az elmúlt évtized egyik legfontosabb és legjelentősebb független és zenészkézben lévő labelje volt. "Életünk egyik legnehezebb döntése volt ez", nyilatkozta a Beastie Boys tagja, Mike D, "Az évek alatt a Grand Royal család szépen növekedett és a zenebiznisz néhány igazán tehetséges muzsikusa és szakembere került hozzánk. Tragikus, hogy épp ez a növekedés hozott létre egy olyan infrastruktúrát, amely már nem működtethető. A célunk egyszerű volt: otthont adni izgalmas zenéknek és azoknak az embereknek ezért dolgoznak. Nagyon szar, hogy nem folytathatjuk.". A Beastie Boys tagjai 1993-ben alapították a Grand Royal-t,az első megjelent lemez, az azóta feloszlott Luscious Jackson In Search Of Manny című albuma volt. A kiadó azóta olyan előadók és zenekarok lemezeit adta ki (a már említettek mellett), mint az Atari Teenage Riot, Ben Lee, Sean Lennon vagy a Buffalo Daughter. A kiadó legutóbbi nagy üzleti sikere az At The Drive-In Relationship Of Command című albuma volt, melyből világszerte 1 millió példány kelt el. +Grand Royal.com

Aaliyah - nyilvános búcsú, további részletek a balesetről
szeptember 3. 10:47
[NME] Hat nappal az énekesnő tragikus halála után, augusztus 31-én New Yorkban, a 42. utcában található Cipriani's nevű helyen került sor Aaliyah nyilvános búcsúztatására, ahová a kibocsátott közlemény szerint helyi idő szerint 10 és 18 óra között várták az énekesnő tisztelőit és a rajongókat. Időközben újabb részletek kerültek nyilvánosságra a balesetről: kiderült, hogy a lezuhant repülőt vezető pilóta, Luis Morales aq baleset időpontjában nem volt jogosult repülőt vezetni. Moralesnél júliusban egy miami-i közúti ellenőrzés során kokaint találtak, augusztus 13-án emiatt bíróság elé állt egy miami-i bíróságon, melynek három éves felfüggesztett büntetést tartalmazó ítélete többek között kimondta, hogy a pilóta köteles állandó drogtesztek alá vetni magát. Morales pilótaengedélyét - melyet a Szövetségi Repülési Hatóságnak kellett volna bevonnia - az baleset időpontjában még nem vonták vissza, ám repülőt mégsem vezethetett volna. Kiderült az is, hogy amikor Aaliyah és társasága a gép fedélzetére szállt, a pilóta - akit kollégái kivételesen jó pilótaként jellemeznek - figyelmeztette őket, hogy olyan nehéz video-felszerelést visznek a gépre, mely veszélyes lehet a repülő biztonságára. Kisebb vita után a felszerelés mégis a gépre került. A Bahama szigetek eljáró hatóságai e pillanatig nem nyilatkoztak a tragédia hivatalos magyarázata ügyében.

The Roots - mint a Fleetwood Mac
szeptember 3. 10:47
[NME] A Fleetwood Mac Rumours című klasszikus albumához hasonlította a The Roots rapkollektíva készülő új albumát a banda tagja, Guestlove. "A lemez lassan úgy fest, mint a Fleetwood Mac Rumours című lemeze, amennyiben a zenét mi is arra használjuk, hogy kommunikáljuk egymással. Mint egység feszesebbek vagyunk, mint valaha és ez a lemez valószínűleg a legterápiásabb hatású szar, amit valaha is csináltunk. Mindent kiírtunk magunkból." - mondta ?uestlove. A lemez pillanatnyilag az Introducing The Roots és a Phrenology munkacímek közt bír hánykolódni.

Frank Black - mi kéne, ha vóna?
szeptember 3. 10:47
[NME] Nagyzenekarral szeretne együtt dolgozni új albumán, az egykori Pixies vezér, a szólóban szolidan sikertelen Frank Black. Black, aki jelenleg 2002. tavaszán kiadandó új albumának dalain dolgozik, a következőket nyilatkozta: "Rengeteg dalt írunk, és sokat próbálunk. A lemez Kaliforniában, kisvárosokban szeretném felvenni, ám ez csak a dolog logisztikai része. A lényeg, hogy nagyzenekarral szeretnék dolgozni, ha összejön a pénz. Ha nem, akkor legalábbis egy fúvós szekcióval, amúgy Bowie-szerűen. Mindenesetre nagyon szeretném ezt a nagyzenekar dolgot. Van egy csomó dal egyébként a legutóbbi lemezről (Dog In The Sand - a szerk.), amelyek felvételei nem sikerültek túl, úgyhogy lehet, hogy azokkal is újra próbálkozom."

Filmek a láthatáron
augusztus 31. 19:47
[Inrockuptibles] A Filmfour filmet készít a kilencvenes évek Los Angeleséről. A film a rendőrség, a bandák és a hip-hop kultúra összefonódását illetve viszonyrendszerét feszegeti. A film Randall Sullivan Labyrinth című könyvén alapszik, középpontjáben a két rapper, a kaliforniai Tupac Shakur és a new yorki Biggie Smalls, alias Notorious BIG halála áll. James Wilson, a film rendezője szerint a filmből egy afféle urbánus-társadalmi thriller szeretne sikeredni, Martin Scorsese Nagymenőkje után szabadon. Egy másik filmes hír: Wim Wenders jövő nyáron kezdi meg új road-movieja, az In America forgatását. A főszereplő Bob Dylan.

frissebb hírek
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80
korábbi híreink
+ Goldie a Vigadóban

Goldie korábbi B-Boy és graffitiművész státuszából lépett át a kilenceves évek elején a drum'n'bass/jungle színtérre. Az utóbbi években vált kultsztárrá, intenzíven színészkedik is (Blöff, Mindenki a napra tör, stb.).
+ 'Mosolyogjunk együtt és csináljunk szép világot magunk köré'

Öt évvel ezelőtt indult be a máig is unikumnak számító Egy Kiss Erzsi Zene a hangművész Kiss Erzsivel a középpontban, aki énekelt nyelvi leleményeit az év végén megjelent Deladela című második lemezén is közreadta.
+ Ismerős ismeretlen

Mint a mesében: a kultúra/zene értékeire érzékenyen reagáló újságíró felfigyelt a New Coat of Paint című Tom Waits-feldolgozásalbumon szereplő amerikai Eleni Mandell énekesnőre.
+ Lovasi András, a hegyről

Szólólemezzel jelentkezett a Kispál és a Borz énekes-bőgőse, akivel Uj Péter, készített interjút.
+ Interjú Lakival, a Cinetrip alapító-szervezőjével

A Cinetrip megszüntéről az alapító-főszervezővel, Lakival beszélgettünk.
+ Habib Koite - Tradicionálist modernné

"Önmagában képes megőrizni és megújítani Mali kulturális örökségét." "Kétségkívül az afrikai kontinens legnagyobb meglepetése."
+ Chuck D az MP3-ról

Chuck D, a Public Enemy rapformáció egyik alapító tagja az egyik legelső volt, aki elfogadta az internetes zeneterjesztést, így az MP3-mozgalomnak is egyfajta emblematikus figurájává vált.
+ Grammy-díjak

Helyi idő szerint szerda este 44. alkalomal osztották ki a Grammy-díjakat.
+ Népszerű kiscsávók

"Rondák voltak, és csajokat akartak," emlékszik vissza egyikük anyukája a kezdetekre.
+ Megválik Mariah Carey-től az EMI

A 31 éves amerikai énekesnő 28 millió dolláros (majdnem 8 milliárd forint) kártérítést kapott a lemezkiadótól.
+ Örmény törvény

Ismerjük akkor most meg egy kicsit közelebbről a modern metal egyik legeredetibb zenekarát, az amerikai örményekből álló System of a Downt.
+ Diszkográf - Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne hatévi viszonylagos kussolás után elkészítette tizenharmadik, Down to Earth cimű sorlemezét.
Incubus ::: Morning View
Fanfare Ciocarlia ::: III.
Ryan Adams ::: Gold
Lovasi András ::: Bandi a hegyről
Seefood ::: When Do We Start Fighting
Sofa Surfers ::: Encounters
Eleni Mandell ::: Thrill
Sting ::: All This Time
+ E heti toplisták
Impresszum | Hirdetési árak
© 2000 Index.hu Rt, Wanted