Vilma
-7 °C
4 °C

Nem kommentálja az ügyészség döntését a kuratórium

2003.01.23. 16:57
Nem értékelte jogilag a Legfőbb Ügyészség jogerős, a testületet feloszlató döntését az MTV kuratóriumi elnöksége. A kurátorok a köztévé ellenőrző testületének álláspontját tartják irányadónak.
Érdemben nem kommentálta a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége csütörtöki rendkívüli ülésén azt, hogy az ügyészség megszűntnek nyilvánította a testületet, amiért a sikertelen elnökválasztás után harminc nappal nem írta ki az új elnöki pályázatot.

Mint arról az Index is beszámot, a LÜ törvényességi felügyeleti jogkörében eljárva, a kuratóriumi elnökség tavaly december 5-i határozatát vizsgálva hozta meg döntését, Ékes Ilona, a Magyar Nők Világfóruma által delegált kuratóriumi tag kérése kapcsán.

A három fideszes delegált nélkül ülésező testület közleményében úgy fogalmaz: az az álláspontja, hogy mindenben eleget tett a médiatörvényből rá háruló kötelezettségeknek. Ennek keretében 2002. december 5-i határozatával a törvény által előírt határidőben kétharmadosnál nagyobb (nyolc igen, egy nem ) szavazati aránnyal döntött az új pályázat kiírásáról.

Az elnökség nem tartja szerencsésnek, hogy a saját fennállása, illetve megszűnése ügyében érdemi jognyilatkozatot tegyen. A kuratórium egyhangú állásfoglalása szerint a testület működése törvényessége kérdésében az MTV ellenőrző testületének egyelőre még nem ismert álláspontját tartja irányadónak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.