Dombóvár polgármestere letiltotta saját tájékoztatóját

2009.03.26. 21:39 Módosítva: 2009.03.26. 21:53
Egy dombóvári képviselő azt állítja, a polgármester meg akarta őt vesztegetni azért, hogy elálljon egy rágalmazási pertől. Látszólag belement az ügyletbe, a pénz átadását egy tévéstáb rögzítette. A polgármester sajtótájékoztatót tartott az ügyről, később meggondolta magát.

Egy dombóvári fideszes önkormányzati képviselő kétmillió forintos vesztegetés miatt feljelentette a város polgármesterét. Szabó Loránd (független) polgármester közleményben tudatta: vesztegetés miatt ő a képviselő ellen tett feljelentést.

Naszvadi Balázs képviselő elmondta: Szabó Loránd azután tett számára ajánlatot, hogy rágalmazás miatt pert indított ellene. A polgármester egy testületi ülésen és Dombóvár honlapján azt állította: Naszvadi hatmillió forintos kárt okozott az önkormányzatnak. A bíróság 2009. március 20-án első fokon elmarasztalta Szabó Lorándot - közölte a képviselő.

Állítása szerint eközben a polgármester tárgyalást kezdeményezett vele azért, hogy álljon el a pertől. "Több mindent ígért: önkormányzati pozíciót, készpénzt, amit nem fogadtam el" - mondta Naszvadi. A képviselő megkereste a sajtót, a Legfőbb Ügyészségen bejelentést tett vesztegetés és hivatali visszaélés miatt. Ott azt is közölte: azért fogadja el mégis az ajánlatot, hogy leleplezze Szabót.

A képviselő elmondása szerint a polgármester egy munkatársát kérte meg, hogy adja át neki a pénzt, amit egy tanú jelenlétében azonnal átvitt a rendőrségre, ahol megszámolták a kétmillió forintot.

A vesztegetést a Hír TV stábja rögzítette.

Király Balázs, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese közölte, hogy a hét elején vesztegetés gyanújával nyomozás indult az ügyben.

Szabó Loránd csütörtökön sajtótájékoztatón kérdésekre nem kívánt válaszolni. Később a távirati irodához eljuttatott közleményében azt írta: a múlt héten vesztegetés miatt feljelentést tett Naszvadi Balázs ellen, és a bizonyítékokat átnyújtotta a rendőrségnek."Leszögezem, hogy nem vállalok fel olyan kompromisszumokat, melyek jogszabályba ütközhetnek, és felmerülhet velem kapcsolatban bűncselekmény gyanúja. A várható vizsgálat elé bátran, nyugodt lélekkel tekintek" - olvasható Dombóvár polgármesterének közleményében.

A hirszerzo.hu szerint a polgármester gyakorlatilag letiltotta a saját sajtótájékoztatóját, az alábbi e-mailt juttatta el a dombóvári városi televízió szerkesztőségének:

"Tisztelt Szerkesztő Asszony! Kérem, hogy a mai napon rögzített sajtótájékoztató anyagát ne közölje, egyéb fejlemények miatt nem járulok hozzá. Tisztelettel: Szabó Lóránd"

A tévé követte is az utasítást.