Orbánnak elege van

2009.05.02. 18:57 Módosítva: 2009.05.02. 21:01
A Fidesz kampánynyitó rendezvényén a párt elnöke arról beszélt, hogy a Bajnai-kormány nem a gazdasági válságot, hanem az MSZP politikai válságát próbálja meg kezelni. Orbánnak elege van az országon eluralkodott tolvajszellemből és a milliárdos szélhámosokból.

Megtelt a Kós Károly sétány a Fidesz május elsejei európai parlamenti kampánynyitó rendezvényén. Délután öt óra után, utolsóként lépett az emelvényre Orbán Viktor, aki szerint a Bajnai-kormány nem a gazdasági válságot, hanem az MSZP politikai válságát kezeli.

Az MSZP válságát kezelik

„A magyar ember hajlamos magába zárkózni, némán tűrni a sorsát, de van, amikor nem lehet tovább hallgatni, mert a hallgatás a rontást szolgálja. Ilyen pillanat volt 1956 és 1989" – mondta a Fidesz elnöke, aki szerint Magyarországon most is hasonló a helyzet, minden társadalmi réteget a fiataloktól a nyugdíjasokon át az orvosokig ért valami sérelem, ezért magyar emberek véleménye szerint most egy emberként azt mondják, hogy elég volt.

„A tolvajszellem eluralkodott az országban, amit a milliárdos szélhámosok szabadítottak ránk. Mindig úgy gyarapodtak, hogy azon mások rajtavesztettek. Lassan az egész ország a Gyurcsány-Bajnai kormány áldozata" – mondta Orbán, majd hozzátette: „Elég a Gyurcsány–Bajnai-korszakból, elég az MSZP-ből!"

Orbán Viktor az MSZP-t az álruhás tolvaj figurájával azonosította, aki először jóléti rendszerváltóknak hazudták magukat, aztán azt mondták, új lendületben lendültek, most meg válságkezelőknek állítják be magukat

„De most már mindhiába, ez 2002 óta ugyanaz az MSZP-kormány. A saját politikai túlélésüket akarják megfizettetni a néppel" – tette hozzá Orbán, aki szerint az MSZP most azért kér áldozatot, hogy sokan mentesülhessenek a felelősségre vonás alól. Az MSZP-kormány ellen Orbán szerint egyet lehet tenni, el kell menni június 7-én szavazni, amikor szerinte milliók egyszerre mondják majd, hogy elég.

„Ettől a hatalmon lévők libabőrözni kezdenek, és ez menydörgéssel ér fel"- jósolt a Fidesz elnöke.

Többről szól

Schmitt Pál, a rendezvény házigazdája szerint a június 7-i európai parlamenti választás sokkal többről szól annál, mint hogy a Fidesz és a KDNP jelöltjei bejussanak az Európai Parlamentbe. Schmitt szerint minél többen mennek el szavazni, annál jobban sürgethetik a változásokat.

Schmitt emellett arról beszélt, hogy a Fidesz legjobb szövetségesei az EP-ben a felvidéki és erdélyi képviselők voltak, szerinte Trianon óta az EP az egyetlen olyan választott testület, ahol a nemzet újraegyesülhetett határok nélkül.

Trianon korrekciója volt

A rendezvényen felszólalt többek közt még Tőkés László romániai EP-képviselő is, aki szerint az EU-csatlakozás valójában egy békés nemzetegyesítés volt, sőt Trianon korrekciója.

„Koszovó kivívta függetlenségét, mi erdélyi magyarok viszont határmódosítás nélküli önrendelkezéssel beérjük" – tette hozzá Tőkés.

A Fidesz EP-kampánynyitóján fellépett Kósa Ádám, aki tizenkettedik a Fidesz EP-listáján. A siket EP-jelölt jeltolmáccsal szólt a tömeghez, azt mondta, hogy éppen úgy van egy álma, ahogy Martin Luther Kingnek is volt.

„Arról álmodom, hogy a társadalom valamennyi tagja elfogadja a fogyatékkal élőket" – üzente Kósa Ádám.