Révész Máriusz nem emlékszik a verésre

2009.05.08. 11:40
Révész Máriusz továbbra sem emlékszik, hogyan verték meg a rendőrök 2006. október 23-án. A rendőrök ellen folyó per mai tárgyalásán azt vallotta, hogy csak a hozzátartozók és az ismerősök elmondása alapján sikerült rekonstruálnia az eseményeket.

A politikus elmondta: egyetlen emléke az eseményekkel kapcsolatban az, amikor a szülei távoztak a kórházból a látogatása után. Révész a tárgyaláson azt állította, hogy több sérülést is okoztak neki a rendőrök. A fején lévő két sebnek a mai napig látható a nyoma, eltört a lapockája, feldagadt a szája és másfél hónapig gyógytornára kellett járnia. Hozzátette ugyanakkor, hogy nagy fájdalmai nem voltak.

A büntetőperben az egyik rendőrt különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésben való bűnsegédlettel, valamint hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás vétségével vádolják, szintén bűnsegédként. A másik rendőrt hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolják. Tettesként egyetlen rendőrt sem vádolnak a bűncselekmény elkövetésével.

Révészt 2006. október 26-án, a Fidesz Astoriánál tartott naggyűlése után verték meg a rendőrök. Révész korábban elmondta: éppen elindult haza kisgyerekeivel és feleségével, amikor szülei telefonon arról értesítették, hogy nagygyűlés ott maradt résztvevőit könnygázzal lövik a rendőrök az Astoriánál. Emiatt visszafordult, és beszélni akart a rendőrökkel. A képviselői igazolványát maga előtt tartva közelített a rendőrök felé, ezt követően ütötték le, és verték el alaposan.