Gyanúsított lehet egy MSZP-s képviselő

2009.07.21. 07:15 Módosítva: 2009.07.21. 07:15
A Magyar Hírlap információi szerint a terézvárosi ingatlancsalásokkal kapcsolatos nyomozásokat egyesítették, és a Központi Nyomozó Főügyészségre tették át. Ez a szervezet kérheti az Országgyűléstől a képviselők mentelmi jogának felfüggesztését. Valószínűleg Kékesi Tibor MSZP-s képviselő miatt kellett bevonni a főügyészséget.
Kékesi Tibor
Kékesi Tibor

Várhatóan büntetőeljárást kezdeményeznek Kékesi Tibor MSZP-s országgyűlési képviselő ellen. Legalábbis erre utal, hogy a Magyar Hírlap információja szerint a terézvárosi ingatlancsalásokkal kapcsolatos nyomozásokat a Központi Nyomozó Főügyészségre tették át. A lap úgy tudja, hogy azért kellett ennek a szervezetnek átvennie a nyomozást, mert itt foglalkozhatnak olyan ügyekkel, ahol a gyanúsítottnak mentelmi joga van.

Összesen öt ügyben nyomoznak Terézvárosban, különböző ingatlanok gyanús eladása kapcsán. Az ügyben már gyanúsított az összes olyan MSZP-s és SZDSZ-es önkormányzati képviselő, akik a 2002-2006-os ciklusban megszavazták a gyanús üzleteket. Köztük van Verók István (MSZP) jelenlegi polgármester is. A gyanús üzletekre szavazó önkormányzati képviselők közül csak Kékesi Tibor nem gyanúsított. Ő parlamenti képviselő, vagyis ha ellene eljárást kívánnak indítani, akkor a parlamentnek ki kell őt adnia.

A gyanú szerint a terézvárosi önkormányzat az előző ciklusban több értékes ingatlant is áron alul adott el. Felmerült továbbá, hogy a képviselők bizonyos ingatlanok értékesítéséért kenőpénzt kértek. A meggyanusított képviselők szerint csak azért nyomoznak ellenük, mert az ügyészséget a Fidesz irányítja.