Kiberháborúba torkollik az esztergomi politikai csata?

2009.10.17. 14:57
Pénteken, a Meggyes Tamás melletti tüntetéssel egy időben valakik kiiktatták a polgármestert támadó portált.

Az esztergomi polgármester mellett tartott pénteki tüntetéssel nagyjából egy időben elérhetetlenné vált a Meggyes Tamás városvezetői tevékenységét élénken kritizáló Szeretgom.hu oldal, és egészen szombat délelőttig szünetelt is a portál működése.

Az oldal üzemeltetéséért felelős rendszergazda szombaton az Indexnek elmondta, hogy a szervereik ellen valakik DOS-támadást (denial of service, azaz szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása) intéztek az utóbbi órákban, aminek hatására sikerült egy időre kiiktatni az oldalt. Mindazonáltal a szeretgom.hu-t feltörni nem sikerült, tette hozzá az üzemeltető. Az oldal működése 14 órányi kiesés után szombaton helyreállt.

Pénteken körülbelül ezerfős demonstrációt tartottak Esztergomban a polgármester mellett, amin felszólalt maga Meggyes Tamás is. A tüntetéssel tiltakozni kívántak a baloldali lejáratókampány, különösen a Meggyessel szemben kritikus szeretgom.hu portál ellen. A polgármester többek között arról beszélt, hogy motorról, géppisztollyal elkövetendő merényletet szerveztek ellene.

A tüntetésen lehetett látni egy olyan táblát is, amire ez volt írva: "Esztergom sírásói. Szeretgom, élt 3 évet".