Bajnai és Gyurcsány találkozgat

2009.11.07. 10:43 Módosítva: 2009.11.07. 10:53
Az elmúlt fél évben háromszor tárgyalt négyszemközt a volt és a jelenlegi miniszterelnök. A Fidesz válaszokat vár.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szerint a sajtó lebuktatta Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet. Közleményében úgy fogalmaz, "kiderült: rendszeresen összejárnak és egyeztetnek!" Azt írta, "válaszolniuk kell arra: miért hazudták azt, hogy Gyurcsány Ferenc a háttérbe vonult, és nem kíván részt venni a politikában".

Az ellenzéki politikus a Blikk szombati cikkére reagált, amelyből kiderül: Gyurcsány Ferenc néhány hete a Szemlőhegyi úti házában fogadta Bajnait. A lap úgy tudja, késő este, munka után találkoztak, és több órán át négyszemközt tárgyaltak.

Szollár Domokos kormányszóvivő megerősítette a lap információját. Elmondta, az elmúlt fél évben három alkalommal volt hosszabb, négyszemközti beszélgetés Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc között.

Szollár szerint ebben nincs semmi rendkívüli. "Külpolitikáról és nemzetközi ügyekről beszélgetnek ilyenkor, ezek olyan területek, ahol nagyon fontos a folytonosság, hogy az egymást váltó miniszterelnökök a fontosabb, magyar érdekeket érintő ügyekben egy irányba húzzanak" - mondta a szóvivő.

Szollár szerint a miniszterelnök ugyanilyen gyakorisággal talákozik két másik hivatali elődjével, Medgyessy Péterrel és Boross Péterrel is.