Orbán: Vérzik, de még áll az ország

2009.12.14. 10:49
A Fidesz elnöke felsorolta, hogy szerinte melyik pártnak mi van a zászlójára írva. Úgy véli, hogy a Fidesz tanult saját hibáiból, és készen áll Magyarország megváltoztatására.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke végigvette, hogy szerinte milyen üzenetekkel készülnek a pártok a tavaszi választásokra. „Az MSZP zászlaján az áll, hogy Gyurcsány-korszak II.” – fogalmazott. Az SZDSZ zászlaján Orbán „A viszont látásra!” - üzenetet fedezte fel. Az MDF-re, hogy „Bokros-csomag”, a Jobbikéra pedig „Erőszak” van írva vélekedése szerint. A Fidesz zászlóján szerinte az van, hogy „Együtt az emberekkel!”.

Kövér László érkezik az ülésre
Kövér László érkezik az ülésre

Orbán szerint a Fidesz-KDNP-n kívül mindegyik párt a Gyurcsány-korszak meghosszabbításán dolgozik, „egyik azért mert folytatni akarja üzelmeit, a másik meg azért, mert ebből a zűrzavarból él”.

A Fidesz elnöke szerint a többi párt hamarosan eltűnik. „Ha a dolgok rendben lesznek, ezek eltűnnek a süllyesztőben”. Azt mondta, hogy gyökeres változást csak a Fidesz-KDNP akar. Az általuk kívánt változás a rendszerváltás óta eltelt húsz évhez képest is érzékelhető lesz, ígérte. „Sokat tanultunk, a saját hibáinkból is” – mondta.

Orbán szerint Magyarország kiállta a szocialisták próbáját, mert ugyan az ország sok sebből vérzik, gazdasági vészhelyzet is fenyeget, de nem omlott össze. „Mindez megerősít abban, hogy ez ma is egy nagyszerű ország” – mondta.

orban viktor450

Azt ígérte, hogy pártjával az ország megmenti az egészségügyet, helyreállítja a rendet és a becsületet, illetve visszaadja a hitet, hogy jó magyarnak lenni.

A Fidesz elnöke az erről szóló beszédet a párt választmányi ülésének elején tartotta. A 125 választmányi küldött a Fidesz-KDNP egyéni képviselőjelöltjeiről dönt hétfő délelőtt. Az eddig kiszivárgott legérdekesebb fejleményeket vasárnapi esti cikkünkben foglaltuk össze.