Elfogták a BKV volt informatikai igazgatóját

2010.02.04. 00:12
Fuzik Zsoltot 2009. december 4-e óta körözték, Szegeden bujkált, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói fogták el. Vesztegetéssel gyanúsítják, öt évet kaphat.

Elfogta a rendőrség Fuzik Zsoltot, a BKV eddig szökésben lévő volt informatikai igazgatóját szerdán. A rendőrség közleménye szerint a BKV volt informatikai igazgatója Szegeden bujkált, amikor a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI) nyomozói és az RRI "Sólyom" bevetési alosztálya szerdán elfogta.

Az F. Zs.-ként szereplő férfit 2009. december 4-e óta körözték, a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Fuzik ellen korábban országos, majd európai elfogató parancsot adtak ki, mivel megalapozottan gyanúsítható "gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által elkövetett" vesztegetés bűntettével, amelynek büntetési tétele egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

A vesztegetési ügy december 4-én pattant ki, amikor a rendőrség házkutatást tartott a BKV Akácfa utcai székházában. A székházat megszálló rendőrök egy informatikai szerződést kerestek először. A feltételezés szerint a 28 millió forintos szerződésből osztottak volna vissza több millió forintot, ezt vehette át a szintén 4-én, egy óbudai mélygarázsban vesztegetés közben tetten ért BKV-s jogi igazgató, Sziebert György.

Az üggyel összefüggésben Rényi-Vámos Krisztina, a Budapest Airport Zrt. jogi vezetője és Sziebert György előzetes letartóztatásba került. Mindkettőjüket bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, csalással és hűtlen kezeléssel gyanúsítják. A rendőrség ezután többször kereste a BKV informatikai igazgatóját, aki azonban az idézésekre nem jelent meg, mert állítása szerint Ausztriában síelt és közben megbetegedett.

Fuzik decemberben levélben tudatta az Index-szel, hogy ártatlan, és belehalna, ha előzetes letartóztatásba helyeznék. Beteg volt, mikor a körözést kiadták ellene, egészségi állapota miatt nem jelentkezett a rendőrségen.

Állította, nincs köze a vesztegetési ügyhöz, ha bármikor vesztegetési pénzt kapott volna, személyesen tett volna feljelentést a rendőrségen.