A Főtávnál is nyomoz a rendőrség

2010.05.26. 16:05 Módosítva: 2010.05.26. 18:52
A gyanú szerint szabálytalanul építették ki egy csepeli lakópark fűtési rendszerét, ezzel több mint 180 milliós kárt okoztak. A rendőrség azt is vizsgálja, hamis vádak hangzottak-e el a Hír TV egyik pénteki műsorában.

Hűtlen kezelés gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Főtáv Zrt.-vel összefüggésben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, közölte a rendőrség.

Egy magánszemély által tett feljelentés szerint a Főtáv Zrt. nem a hatályos jogszabályoknak megfelelően vett részt egy csepeli lakópark fűtési rendszerének kiépítésében, amellyel az okozott vagyoni hátrány meghaladja a 180 millió forintot, olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrség egyelőre ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást az ügyben.

A nyomozók vizsgálják a Főtáv Zrt. nevében egy ügyvédi iroda által tett bejelentésben foglaltakat is, "amely szerint az egyik kereskedelmi televízióban valótlanságok hangzottak el a céggel kapcsolatban, amelyek felvethetik a hamis vád bűncselekményét."

A rendőrség tudatta: a nyomozók megkezdték az adatgyűjtést, megkeresték a Főtáv Zrt.-t, valamint a kivitelező és beruházó cégeket a csepeli lakóparkkal kapcsolatban. A nyomozásban vizsgálják a Főtáv Zrt. átvilágítását végző gazdasági társaság, valamint az abban résztvevő személyek szerepét is.

A Hír TV Célpont című műsorában pénteken elhangzott: Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes a Főtávtól is kért havi 50 millió forint "tagdíjat".

A 2007-es felvételen beszélő Joó Tibor azt állította, hogy a Főtáv egyik igazgatója volt, és a Nemzetbiztonsági Hivatalnak is dolgozott. Az NBH cáfolta, hogy kapcsolatban állt volna Joó Tiborral, aki amúgy a Top 100-as bűnözők listáján is szerepel. A Főtáv szerint Joó Tibor soha nem volt igazgatója a társaságnak.

A Főtáv üdvözli a BRFK által elindított nyomozást, hiszen azt ő maga kérte, írta a cég szerdai közleményében. Az üggyel kapcsolatos dokumentációt átadták az ügyészségnek.