Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Elmarad a miskolci tűzijáték

2010.06.24. 11:54
Nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Miskolcon, a programra szánt összeg megtakarításáról Káli Sándor (MSZP) polgármester döntött, tekintettel az árvíz okozta károkra. Ónod hatvanhat árvízkárosult családja lemondott a pénzbeni adományok rájuk eső részéről, az eddig beérkezett mintegy nyolcmillió forintot inkább a település melletti töltés megerősítésére fordítanák.

Az árvíz komoly költségeket ró az önkormányzatra, így a tűzijátékra tervezett kétmillió forintot az idén nem költi el a város, mondta Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője.

Emlékeztetett arra, hogy a napokban indult egy civil kezdeményezés is, amely szerint nincs szükség az országos tűzijátékra, a pénzt inkább az árvízkárosultak megsegítésére kellene fordítani.

Káli Sándor ennek kapcsán úgy fogalmazott: üdvözli az országos kezdeményezést, hiszen nagy szükség van a segítségre - idézte a polgármester szavait az önkormányzat szóvivője.

Ónodon a károsultak lemondtak a nekik járó pénzadományról. A hatvanhat család az eddig beérkezett mintegy nyolcmillió forintot inkább a település melletti töltés megerősítésére fordítanák.

A védművet a 2006-os árvíz után az önkormányzat önhatalmúlag, engedélyek nélkül építette, de az elmúlt napokban ez mentette meg a települést attól, hogy szinte teljesen víz alá kerüljön. Az illegális védelmi rendszer az elmúlt hetekben lezajlott, rekordokat döntögető és milliárdos károkat okozó árvízben is jól vizsgázott.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.