Lepukkant villákat kínálnak Sólyomnak

Lapszemle

2010.08.25. 07:09
A volt köztársasági elnök nem fogadta el a számára eddig felkínált villákat, mert egyik sem volt lakható – írja a Blikk.

Egy éve keresnek, de nem találtak megfelelő villát Sólyom Lászlónak, akinek a törvény szerint élete végéig jár egy zöldövezeti lakás. A volt köztársasági elnök jelenleg még a Béla Király úti elnöki rezidencián lakik, ám onnan előbb-utóbb el kell költöznie.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által eddig felkínált ingatlanok közül Sólyom egyet sem fogadott el, mert azok nem voltak lakhatók: leromlott az állapotuk, és gondozatlan a kertjük. Az egyik épület egy a kormányzati rezidencia mellett található volt egészségügyi intézmény, amit 2007 óta nem használnak.

Az épületet hiába újították volna fel, a szomszédban lévő régi üres szanatóriumi épületek kísértetkastélyok maradtak volna. Ezt az épületet Sólyom még megnézte, a többi, ennél is rosszabb adottságokkal rendelkezőt azonban már nem.

A Blikk információi szerint a XII. kerületi önkormányzat is felkínált egy Mátyás király úti villát, azonban ez a rossz beosztás és a szűk szobák miatt nem nyerte el Sólyom tetszését. Mivel az MNV Zrt-nek nincs több, a célra alkalmas épülete, a Köztársasági Elnöki Hivatal kénytelen lesz vásárolni egyet.